Antena Meniu Search
x

Video Acasă, dar pe roţi. Cum arată casele mobile, locuinţele cu care poţi merge atât la munte, cât şi la mare. Preţul de pornire al unui modul

Vacanţa ideală este cea în care mergi nu la mare, nu la munte, ci în cât mai multe locuri. Iar asta este mai uşor de făcut atunci când ai o casa mobilă. Locuință mică, utilată complet şi destul de uşor de mutat. Practic, ești oriunde ca acasă. Este valabil în cazul celor care stau măcar o lună într-un loc, înainte să plece în altul. Dar casele modulare sunt interesante şi pentru cei care vor să aibă un loc al lor permanent la mare, la preţ mai mic decat ar da pentru un apartament. Sau de ce nu, să stea în afara oraşului. Dar şi pentru cei care vor să dezvolte un business în turism.

de Redactia Observator

la 23.06.2023, 12:41

Vezi și

Acesta este modelul de căsuță A frame, special gândită pentru camping, cu terasa în interior, un geam mare care se deschide iar în interior un loc perfect pentru a dormi, cu un pat la fel de comod ca cel pe care îl avem acasa și când deschizi acest geam, ai o priveliște spectaculoasă.

Prețul pentru un astfel de model fără baie pornește de la 6,900 de euro.

Tudor Maxim, fondator firmă case modulare: Pe 5 cu 2.50 deci sub 10 metri dar la ea se poate atașa un modul cu baie ca să ai tot confortul pe care îl ai acasă.

Tudor Maxim, fondator firmă case modulare: Celor care operează turistic se poate adăuga încă un modul de toaletă pentru 3.000 de euro și ai tot confortul, chiar și într-o casă atât de mică. Se pot racorda la canalizare normală și la o sursă de apă și curent.

Pe acelaşi subiect

Practic, proprietarul unei astfel de locuințe se poate simți acasă, în confort și siguranță...oriunde, fără grija cazării.

Tudor Maxim, fondator firmă case modulare: În jumătate de oră ele deja pot fi folosite, le aducem de cele mai multe ori direct la cheie dacă se dorește cu roți ea poate să rămână şi cu roţi și pe platformă, astfel se poate transporta cu usurinţă pe platforma unui transportator autorizat.

Acesta ar fi principalul avantaj al casei modulare faţă de o garsonieră

Măsuță de luat masa sau de birou, un pat foarte frumos și primitor și comod, exact ca într-o casă adevărată cu foarte multe spaţii de depozitare aici, iar o bucătărie complet utilată, frigider, plită, cuptor, loc de pregătit și o baie mare cu toate cele necesare. 

Așa arată interiorul unei căsuțe poate fi transportată, practic, oriunde.

Tudor Maxim, fondator firmă case modulare: Are încălzire în podea şi sunt soluţii acum de kw, 1,5 kw care pot fi inclusiv de la panouri solare cu baterii.

La mare căutare sunt acum casele modulare care funcționează cu energie verde. 

Tudor Maxim, fondator firmă case modulare: Avem construite și case care sunt complet independente energetic. Asta este ideea unui Tiny House, să aibă o amprentă cât mai mică de carbon. Am putea să le punem deasupra panouri solare cu invertor încat să ai 100% și aer condiționat dacă e nevoie, totul să funcționeze la soare, cu baterii.

Unde poate fi amplasată locuinţa mobilă

Poate fi casa ta de vacanţă dacă ai un teren disponibil la mare sau la munte, şi dacă nu îl aveţi, dar vreţi să îl cumparati, ar fi bine să căutați loturi de teren cât mai mici, de maximum 100 de metri pătrați, tocmai pentru ca investiția să fie redusă. În unele zone din Constanța prețul unui metru pătrat de teren pornește, în medie, de la 100 de euro. La un calcul simplu, 10.000 de euro ar costa terenul, 6.900 casa cu cele mai mici dimensiuni și încă 3.000 de euro modulul băii care se atașează ulterior. Cu 19.900 de euro un iubitor al călătoriilor poate avea casa lui de vacanță la mare.

Anda Maxim, arhitect: Eşti în casa ta, nu într-un bloc comun, alături de alți oameni, te poţi poziţiona într-un peisaj frumos, pe un teren, într-o locaţie ce o alegi tu. Merge spre un stil de viață sustenabil, mobil, ecologic.

Iar dacă sunteţi curioşi să vedeţi totul cu ochii voştri, să ştiţi că primul festival de locuinte mobile din Europa Centrala si de Est își deschide porțile astăzi, la Rașnov.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Travel » Acasă, dar pe roţi. Cum arată casele mobile, locuinţele cu care poţi merge atât la munte, cât şi la mare. Preţul de pornire al unui modul