Video Afacerile care merg ca pe roate în preajma Crăciunului. Comercianţii le extind: "Pentru a aduce un confort"
În pensiunile din Buzău pregătirile pentru sărbători sunt în toi. Carnea sfârăie în afumători, iar pastrama, șunca țărănească, mușchiulețul sau cârnații prind acum savoarea și aspectul arămiu, care vor stârni apetitul turiștilor dornici de o experienţă culinară tradiţională.
Este forfotă mare în pensiuni şi restaurante. De exemplu, afumătoarea acestui local din localitatea buzoiană Cîndeşti funcţionează de câteva zile fără întrerupere. Pe rând, cârnaţii, şunca şi muşchiuleţul au prins savoare de la focul întreţinut doar cu lemne de pomi fructiferi. Acum este rândul pastramei să se scalde în fum. "Stă până când se afumă bine. Să nu mai curgă zeamă din ea și până se rumenește un pic. De aici facem și carne la garniță, din aceeași pastramă", a explicat Emil Romanescu, bucătar.
Aici platoul tradițional este format numai din mezeluri produse în propria gospodărie. Babicul, cârnații de Pleșcoi și șunculița afumată sunt nelipsite din meniu, iar bucățile de carne provin de la porcii crescuţi în propria fermă.
Experiența culinară se anunță a fi una de neuitat
Experiența culinară se anunță a fi una de neuitat pentru oaspeții care caută gustul tradițional românesc. Pentru că este cerere mare din partea turiștilor, în perioada sărbătorilor, comercianţii îşi extind afacerea. "Vom inaugura și acest corp de zece căsuțe până în sărbătorile care trebuie să apară, pentru a aduce un confort şi un plus, acestor clienţi care ne calcă pragul", a spus Moise Rusu, proprietar pensiune.
Pe lângă meniurile tradiţionale din zona Buzăului, oaspeţii se pot bucura şi de trasee turistice către cele mai importante obiective precum Vulcanii Noroioși sau Muzeul Chihlimbarului.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰