Antena Meniu Search
x

Video "Am găsit un colţişor de Rai". Locul fascinant şi legendar din Bucovina, mai puţin cunoscut turiştilor. Se crede că ascunde o comoară

Vara se termină, vacanţele nu. Aşa că descoperim astăzi un loc fascinant din Bucovina, nedrept de puţin cunoscut. Iezerul Sadovei, un lac adânc de munte. Pe lângă plimbări şi fotografii de Instagram, turiştii pot să îşi încerce norocul la pescuit. Lacul acela a dat un record naţional: un păstrăv de opt kilograme şi aproape un metru lungime. 

de Angela Bertea

la 28.08.2023, 22:01

Vezi și

Soarele care sclipeşte în Iezerul Sadovei, la aproape o mie de metri altitudine, cheamă turiştii în munţii Obcina Feredeului. Iezerul Sadovei a apărut acum 400 de ani şi este la 10 kilometri de Câmpulung Moldovenesc. Legenda spune că pe fundul lui zace o comoară păzită zi şi noapte de gardienii din adâncuri: vipere şi peşti enormi. Localnicilor le plece să spună şi astăzi poveştile nemuritoare. 

Locul fascinant şi legendar din Bucovina, mai puţin cunoscut turiştilor

Vasile Latiș - localnic: Se spune că tătarii fiind în zonă aici ascundeau toate bogăţiile - ce aveau, aur, bani, monede, ce era - la fundul lacului. Cine încerca şi cine voia să vină să le ia aurul sau termina, sau se îneca. 

Potecile din jurul lacului trezesc pofta de aventură. Au transformat pădurile în labirint şi multe au propria poveste. 

Pe acelaşi subiect

Angela Bertea, reporter Observator: Pe aici pe lângă lacul Iezer dar şi pe câţiva kilometri din localitatea Sadova se regăseşte o bucată din celebrul traseu Via Transilanica, numit şi drumul care uneşte. 

Mai exact, care face punte între nordul şi sudul ţării, de la Putna, la Drobeta Turnu - Severin, pe mai mult de 1.400 de kilometri. 

Turişti: E un alt loc de recreere. Am venit pentru aer, pentru somn. Te încarci de energie. 

- Venim din Bucureşti. Am găsit un colţişor de Rai. Te detaşezi pur şi simplu de tot stresul şi aici de regăseşti pe tine, departe de telefon. 

Cine are poftă de peşte proaspăt poate să îl ia direct de la sursă...dacă se pricepe. 

Turist: Încercăm să pescuim. Este peşte în baltă. Mai mult ştiucă, caras, clean. 

Pe malul lacului, foişoare şi pontoane aşteaptă acum turiştii cu răcoare şi peisaje instagramabile. 

Mihai Constantinescu: Ne-am străduit să facem cât de cât condiţii omeneşti şi să vină turişti cât mai mulţi la noi aici la Iezer şi în Bucovina. Am vrea să facem o tiroliană, nişte bărcuţe pe lac, să le autorizăm. 

Satele din apropiere sunt refugiu pentru turiştii care vor să respire mai multe zile aerul Bucovinei.

Daniela Crăciunaș - gazdă pensiune: Unitatea noastră de cazare dispune de 20 de camere. Suntem cei mai vechi din Sadova, ne aşteptăm oaspeţii cu preparate tradiţionale tochitură, sărmăluţe, păstrăv.  

O noapte de cazare în zona Sadova costă între 150 şi 350 de lei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Travel » "Am găsit un colţişor de Rai". Locul fascinant şi legendar din Bucovina, mai puţin cunoscut turiştilor. Se crede că ascunde o comoară