Antena Meniu Search
x

Video Locul din România unde se mai poartă haine groase şi în august. Mulţi au fugit aici din calea caniculei

Ne retragem în munţi din calea caniculei. De teama căldurii insuportabile din oraşe, mulţi turişti aleg răcoarea din vârf de munte. În inima naturii, temperaturile sunt şi cu 20 de grade mai mici, iar ciobanii se uită curioşi la orăşenii vlăguiţi de căldură: spun că ei n-au renunţat la hainele de lână nici în miez de vară.  

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 24.08.2023, 20:20

Vezi și

Fie că s-au suit pe motor sau au mers cu maşina, turiştii care au ajuns în Pasul Urdele din Munţii Parâng au simţit, în sfârşit, fiorii. Temperatura nu a depăşit 15 grade. 

Refugiu în calea valului de caniculă

"Am plecat pe o căldură de curgeau apele pe mine. Aici e nemaipomenit de bine. Splendid! Foarte frumos, peisaj nemaipomenit", spune o femeie. "Vreme superbă am prins. De la 30 şi, la 20 de grade, seara 16", zice o alta. 

"Când ajungi în munţii Parâng, aproape de nori, ai parte de o privelişte greu de egalat. Natură sălbatică, aer curat, linişte, stâne, turme de oi şi peisaje perfecte pentru câteva fotografii de neuitat", arată Diana Speretoiu, reporter Observator.

Pe acelaşi subiect

"Am fugit din faţa caniculei. Am fost cazaţi în zona aia, este o pârtie, foarte frumos. Şi de acolo am văzut Păpuşa. Cred că aici e Parângul Mare, la 2.400 de metri", spune un bărbat.

Turiştii sunt fascinaţi de peisaj

Peisajul şi experienţele tradiţionale... la rece completează un sejur perfect. "Am venit a patra, a cincea oară. Am reuşit să aducem şi bunicii, 70, 80 de ani, cu maşina. Ne aşteaptă puţin mai jos. Şi nepoţii. Şi ei sunt foarte încântaţi. Nu au văzut în viaţa lor aşa ceva", mărturiseşte o femeie.

Ciobanii din vârf de munte spun că n-au renunţat la hainele de lână nici în miezul verii şi sunt bucuroşi de oaspeţi. "Foarte mulţi turişti. Fac poze cu măgarii, cu oile, le dăm voie, e ceva frumos. Copiii se urcă pe măgari. Nu văd urşii pe marginea asfaltului, ci măgarii", povesteşte un cioban. 

Cei care plănuiesc o vacanţă la munte sunt sfătuiţi de salvamontişti să aibă în bagaj şi haine mai groase. La munte, vremea e imprevizilă şi oricând poate începe o furtună.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Travel » Locul din România unde se mai poartă haine groase şi în august. Mulţi au fugit aici din calea caniculei