Antena Meniu Search
x

Video Secretele unei vacanţe exotice pe bani puţini. Andra şi Andrei au mers de 3 ori în Maldive în acest an şi pasiunea le-a devenit stil de viaţă

A apărut un nou trend pentru vacanţe: românii vor destinaţii exotice, dar care să combine mai multe ţări în circuit. Unii s-au îndrăgostit de insulele unde e mereu vară, aşa că au rămas acolo şi şi-au deschis afaceri. În Zanzibar, de exemplu, mai mulţi investitori au acum hotelurile lor, unde îi îndeamnă şi pe alţi români să călătorească atunci când în ţară nu e vreme de plajă.

Ingrid Tîrziu
de Ingrid Tîrziu

la 23.08.2023, 21:00

Vezi și

Iulia ştie deja unde îşi va petrece Crăciunul: pe plajă în Thailanda. 

Iulia: Am ales să plec în sezonul rece pentru că e un mod de a fenta iarna, e un mod de a-ţi extinde vara. O să stau aproximativ 19 nopţi, am ales să rezerv eu biletele de avion, am dat undeva la 700 de euro pe bilet dus-întors. Găseşti cazări la 300 de lei pe noapte, la 800 de lei pe noapte.

Pasiunea pentru călătorii s-a transformat în stil de viaţă pentru Andra şi Andrei

Pasiunea lor pentru călătorii s-a transformat în stil de viaţă pentru Andra şi Andrei. Sunt bloggeri şi le arată urmăritorilor lor cum să călătorească ieftin în destinaţii exotice. Sunt pentru a treia oară în Maldive numai în acest an, iar pentru iarnă au planuri mari. 

Pe acelaşi subiect

Andra şi Andrei, Aer de Vacanţă: Ideal pentru a veni în Maldive şi a avea o vreme cât mai bună, între noiembrie şi martie. Tura trecută când am fost, în ianuarie, am stat pe insulele locale, 60 de dolari în funcţie de unitate, cu mic dejun inclus. La resorturi, bineînţeles, preţurile pornesc de la câteva sute de dolari. 

Cele mai căutate vacanţe sunt în acest an circuitele exotice

Dar cele mai căutate vacanţe sunt în acest an circuitele exotice. Numărul cererilor a crescut cu 30%, spun specialiştii. 

Florin Ionescu, consultant în turism: Avem foarte mare succes cu circuite în care se combină Sri Lanka cu Maldive sau Thailanda, Malaysia, Singapore. Circuitele sunt extrem de atractive pentru cei care călătoresc singuri, pentru că au ocazia de a cunoaşte oameni noi. Un circuit Thailanda-Malaysia-Singapore cost 2890 de euro, loc în cameră dublă. 

Există, însă, şi variante mai ieftine. 

Ingrid Tîrziu, reporter Observator: Cei care vor să-şi prelungească vacanţa de vară, pot alege destinaţii mai apropiate de România în această toamnă, precum Egipt, Tunisia sau chiar Turcia. Preţurile pentru pachete pornesc de la 600-700 de euro de persoană, pentru şapte nopţi şi includ atât cazare, cât şi charter. 

Tarifele sunt din ce în ce mai accesibile pentru destinaţiile tropicale

Traian Bădulescu, PR Agenţia Naţională a Agenţiilor de Turism: Un cuplu poate să stea lejer cu 2000 de euro la un hotel chiar de cinci stele all inclusive în Hurghada sau în Sharm el-Sheih. În Egipt toamna este cea mai bună climă, este vremea ideală. Faţă de cât scotea din buzunar în medie un turist acum 4-5 ani, acum tariful este mai accesibil pentru o destinaţie tropicală. 

Datorită cererii au apărut şi afaceri româneşti în destinaţii tropicale. În insula Zanzibar, peste 20 de români se ocupă acum de turism. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Travel » Secretele unei vacanţe exotice pe bani puţini. Andra şi Andrei au mers de 3 ori în Maldive în acest an şi pasiunea le-a devenit stil de viaţă