Antena Meniu Search
x

Video Blue Air suspendă sute de zboruri spre şi dinspre România

Vacanţele a mii de români au fost date peste cap de un val neaşteptat de anulări. Compania Blue Air a suspendat sute de zboruri spre şi din România. Motivul nu este încă unul clar. Cert este că, acum, oamenii sunt nevoiţi să caute alternative. Şi să dea bani în plus ca să nu-şi rateze vacanţele de tot. 

Cristina Filip
de Cristina Filip

la 22.04.2022, 20:00

Vezi și

Anulările făcute de Blue Air înseamnă pentru agenţiile de turism pierderi de zeci de mii de euro, dar şi o cursă contra cronometru pentru a căuta alternative. Sunt sute de pasageri care şi-au plătit deja biletele de avion şi vacanţele. 

Roxana Ilinca, director agenţie de turism: Nici măcar nu ne anunţă faptul că verificăm în fiecare dimineaţă toate zborurile pasagerilor noştri am văzut cu stupoare că toate erau anulate. (...) În momentul în care îţi emiţi un voucher de cazare acesta implică nişte condiţii foarte clare de anulare. (...) Vorbesc în acest moment de peste 80 de mii de euro blocaţi, iar sumele putem să le recuperăm în 3-6 luni.

Unii pasageri au fost anunţaţi pe mail, alţii au aflat din întâmplare, verificând pe site. 

Zborul trebuia să fie între Nisa şi Bucureşti, deci era zbor de întoarcere şi am aflat cu 2 sau trei săptămâni înainte că mi s-a anulat zborul. (...) Acum, a doua amânare care s-a întâmplat. Vrem să plecăm în Olanda. (...) Am primit mail la o zi distanţă că zborul de întoarcere se anulează tot aşa din motIve operaţionale, spune Alexandru, pasager.

Pe acelaşi subiect

Alţii au fost nevoiţi să mai scoată din buzunar câteva sute de euro în plus. 

Organizatorii Eurovision, printre păgubiţi

Printre păgubiţi sunt şi organizatorii Eurovision care aveau bilete rezervate pentru Torino.

Roxana Ilinca, director agenţie de turism: Vor merge fiecare pe câte un aeroport fie pe Bergamo fie pe Linate, fie pe variantele cu escală, urmând ca de pe aeroport până în Torino să le punem la dispoziţie autocare. (...) La fel avem un grup de medici care trebuie să ajungă la un congres medical european, vorbesc undeva la 50 de pasageri care trebuiau să fie pe acelaşi zbor.

Într-un răspuns pentru Observator, reprezentanţii companiei au transmis că: Luna mai a venit cu o scădere a cererii, iar acest lucru ne obligă să ajustăm capacitatea pentru perioada imediat următoare. Pasagerii vor fi informați de modificările suvernite și vor primi opțiunile disponibile pentru fiecare caz.

Cele mai multe curse anulate erau programate în lunile iunie şi iulie spre Bruxelles, Barcelona, Torino şi Milano. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Travel » Blue Air suspendă sute de zboruri spre şi dinspre România