Antena Meniu Search
x

Video Carnavalul de la Rio a început în forță. Orașul, gata să primească milioane de petrecăreți după doi ani de pandemie

A început carnavalul de la Rio! Startul a fost dat chiar de regele Momo, care a primit cheia simbolică a oraşului de la primar. După doi ani cu multe restricţii, acum s-a revenit la programul normal. Turişti din toată lumea au ajuns în Rio pentru a participa la faimoasele petreceri în stradă, dar şi pentru a admira cele mai frumoase parade. Oficialii sunt optimişti şi se aşteaptă ca milioane de oameni să umple oraşul.

de Redactia Observator

la 18.02.2023, 10:38

Vezi și

"Declar deschis carnavalul democraţiei, carnavalul de la Rio de Janeiro!"

Regele Momo a dat startul celui mai mare carnaval din lume! Alături de regină şi de prinţesele sale, Momo a primit cheia simbolică a oraşului de la primar. Pentru mai bine de o săptămână, turiştii şi localnicii se vor putea bucura de carnaval în formula consacrată.

Eduardo Paes, primarul orașului Rio de Janeiro: "Anul acesta, în cadrul acestui carnaval complet, sărbătorim două lucruri. În primul rând, celebrăm viaţa. Celebrăm viaţa pentru că am avut două carnavaluri afectate de pandemie."

Turişti din toate colţurile lumii au ajuns deja în Rio de Janeiro, iar oficialii se aşteaptă ca milioane de oameni să petreacă pe străzile oraşului.

"Rio este de-a dreptul minunat, natura, diversitatea cartierelor, iar carnavalul este absolut fascinant. Îmi place că toată lumea este deschisă şi expresivă, sunt ei înşişi şi este foarte frumos."

Autorităţile au permis anul acesta peste 600 de petreceri în stradă, cunoscute sub denumirea de "blocos", însă, cel mai probabil, vor fi mult mai multe. Carnavalul se va încheia sâmbătă, pe 25 februarie, cu parada şcolilor de samba.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Travel » Carnavalul de la Rio a început în forță. Orașul, gata să primească milioane de petrecăreți după doi ani de pandemie