Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Cât costă o vacanţă la schi în România, în ianuarie 2023. Staţiunile se bat în oferte

E vremea schiului şi staţiunile din toată ţara se bat în oferte. Stratul de zăpadă a crescut pe pârtii, iar preţurile au scăzut, spre fericirea turiştilor. La Rânca, pârtiile au fost pline şi mulţi pasionaţi şi-au prelungit sejurul. Meteorologii ne sfătuiesc să ne grăbim: de săptămâna viitoare vremea se încălzeşte.  

de Sorin Tanţoş

la 15.01.2023 , 20:55

Bucuria zăpezii e gratis pentru toată lumea. Cei care iubesc schiul, trebuie să plătească. La teleschiul din Rânca, au fost cozi toată ziua. "Zăpada din belşug şi pârtiile perfecte pentru sporturile de iarnă au umplut staţiunea Rânca. Peste 5.000 de turişti au petrecut acest weekend la cota 1.700", spune Diana Speretoiu, reporter Observator.

Cât costă distracţia pe pârtie la Rânca

Ianis, un băieţel de cinci ani, învaţă să schieze. "Astăzi am venit. Este ok aici, preţurile mai accesibile", spune Ramona, mama lui. "Pentru o şedinţă de schi, preţul este 130 de lei, iar pentru una de snowboard este de 150 de lei. Schiul şi snowboardingul sunt cele mai frumoase sporturi de zăpadă", crede Adi, instructor schi.

Vezi și

Stratul de zăpadă de jumtate de metru i-a convins pe mulţi să-şi prelungească sejurul. Mai ales că preţurile au scăzut în ianuarie chiar şi cu 20 de procente. Pentru o noapte de cazare, turiştii plătesc între 180 şi 350 de lei. "A fost cazarea 1.200, nu foarte mult", mărturiseşte Emilia, mamă cu doi copii. "Dacă suntem din zonă, nu cheltuim foarte, foarte mult. În jur de 50-100 de lei de persoană", spune Remus, turist.

Pe acelaşi subiect

Se adaugă 20 de lei pentru sanie sau 40 de lei pentru închierierea echipamentului de schi. Un skipass costă 120 de lei pe zi, cu acces la toate cele cinci pârtii din staţiune. Pentru alţi zece lei, părinţii se încălzesc cu o ciocolată caldă sau un ceai. O familie care petrece o zi la schi lasă în staţiunea Rânca cel puţin 500 de lei.

Atmosferă de vis la schi

În Alba, pe domeniul schiabil Şureanu, turiştii se pot bucura în voie pe o pârtie rezonabilă. "Pentru turiştii care vin în Şureanu avem echipament de schi compus din clăpari, schiuri, beţe - 50 de lei. Dacă doreşte clientul şi cască, ochelari se mai adaugă 20 de lei. Avem plăci, tot aşa un echipament cu placă costă 50 de lei, o sanie costă 20 de lei pe zi", spune Vasile Oltean

Pe pârtia Băişoara din Cluj atmosfera face toţi banii. "A suferit nişte scumpiri. Un skipass de zi ajunge la 150 de lei pentru adulţi şi 120 de lei pentru copil, şi, desigur, dacă îţi achiziţionezi mai multe zile consecutive există diverse reduceri", spune Iancu Şerbănescu, administrator pârtie. Turiştii se pot încălzi seara cu o băutură fierbinte sau o ciorbă delicioasă. Preţurile variază între 10 şi 22 de lei, în funcţie de alegere.

Cei care vor să schieze, ar trebui să se grăbească. De la mijlocul săptămânii viitoare temperaturile cresc brusc, iar în unele staţiuni vor trece de zece grade Celsius. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Travel » Cât costă o vacanţă la schi în România, în ianuarie 2023. Staţiunile se bat în oferte