Antena Meniu Search
x

Foto Vremea 16 ianuarie 2023. Se încălzește treptat, temperaturile maxime ating 11 grade Celsius

Vremea în România. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de luni, 16 ianuarie 2023.

de Redactia Observator

la 15.01.2023, 17:27

Valorile termice se vor situa peste cele obişnuite în această perioadă. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 2 şi 11 grade, iar cele minime între -2 şi 7 grade. Înnorările se vor extinde în toate regiunile începând din cele vestice şi va ploua, local în jumătatea vestică a teritoriului, unde vor fi posibile şi descărcări electrice şi pe arii restrânse în rest. În zona montană vor fi precipitaţii mixte, iar la altitudini mari va ninge. Cantităţile de precipitaţii pe alocuri vor fi însemnate.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, în special în zona înaltă a Carpaţilor Meridionali unde se vor depăşi 100 km/h, dar local şi cu viteze mai mici şi în vestul şi estul teritoriului. Dimineaţa, în regiunile extracarpatice pe alocuri va fi ceaţă.

Prognoza meteo București

Cerul va avea înnorări, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 7...8 grade, iar cea minimă, mai ridicată decât cea din intervalul precedent va fi de 1...2 grade. Dimineaţa şi noaptea vor fi condiţii de ceaţă.

Pe acelaşi subiect

Vremea la munte

Cerul va fi mai mult noros şi temporar vor fi precipitaţii în masivele vestice, local în cele sudice şi pe alocuri în restul zonei montane. Acestea vor fi mixte, iar la altitudini mari va ninge. Cantităţile de precipitaţii, pe alocuri vor fi însemnate în Carpaţii Occidentali şi în vestul Carpaţilor Meridionali. Vântul va avea intensificări, cu viteze mai mari pe crestele Carpaţilor Meridionali, unde rafalele vor depăşi 100 km/h şi va fi viscol, condiţii în care vizibilitatea va fi semnificativ scăzută. Temperatura aerului va fi în creştere uşoară.

Cum va fi vremea în Europa

Săptămâna începe cu vreme asemănătoare celei din cele câteva zile precedente - anume, cu aspect predominant închis. Chiar și așa, vreme frumoasă va fi în aproape toată Polonia și posibil în Cehia, Lituania, în regiunea centrală a Regatului Unit și pe Marea Adriatică - zone deasupra cărora cerul va fi mai mult sau complet senin pe timp relativ îndelungat. 

Majoritatea precipitațiilor se vor semnala în regiunile vestice ale continentului, inclusiv în Spania, Elveția, Țările De Jos, jumătatea sud-estică a Franței și cea nordică a Italiei; vor fi mai ales sub formă de ploaie și lapoviță, iar cantități mari de apă și posibil strat de zăpadă se vor acumula în unele locuri din nordul Spaniei și sud-vestul și estul Franței, din vestul Elveției, al Germaniei și al Greciei, din nordul Italiei și cel al Albaniei, din sudul Serbiei și vestul României. În restul Europei, regimul pluvial va fi reprezentat în principal de lapoviță și ninsoare în general slabe și pe arii restrânse în Finlanda, Rusia și țările scandinave. 

Ceața încă va fi un fenomen larg răspândit cel puțîn pe relieful jos din sud-estul Europei, noaptea și pe alocuri chiar până la amiază. Vânt intens sau chiar puternic se va observa în vestul Marii Mediterane, pe Marea Baltică, pe ocean la nord-vest de Franța și probabil în zona centrală a Mediteranei și în vestul Rusiei. Pe când vremea din sudul și în sud-estul Europei va fi ușor mai caldă decât cu o zi înainte și se preconizează că în sud-est, miercuri și joi să se încălzească semnificativ, in nord-vest se va răci cu amplitudine similară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Vremea » Vremea 16 ianuarie 2023. Se încălzește treptat, temperaturile maxime ating 11 grade Celsius