Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Mii de turiști au luat cu asalt pârtiile de schi din țară. Care sunt tarifele pentru o zi de distracție în Sinaia și Păltiniș

Pârtie, a început sezonul! Au fost mii de turişti la Sinaia în primul weekend de schi din acest an. La telecabină au fost cozi interminabile, dar nici aglomeraţia, nici preţurile nu au stricat bucuria pasionaţilor. Şi în alte staţiuni, în care s-a depus un strat oricât de mic de zăpadă, turiştii au dat năvală. 

de Redactia Observator

la 15.01.2023 , 08:11

Ziua de schi s-a încheiat la Sinaia în ceaţă şi la o coadă interminabilă. La cota 1400, turiştii au aşteptat răbdători să coboare în staţiune. Peisajul de pe creste şi pârtiile perfecte au compensat înghesuiala şi timpul pierdut peste zi. 

Cozi la instalaţiile de transport pe cablu au fost încă de dimineaţă, dar nimic nu i-a putut opri pe pasionaţi. Până la prânz, mai bine de 2.500 de turişti au urcat la Cota 2000 din Masivul Bucegi.

Turist: Ieri s-a deschis şi primul lucru pe care l-am făcut a fost ne rezervăm direct.

Vezi și

La doar şase ani, Teodor deja cucereşte crestele pe schiuri. E fericit că, în sfârşit, s-a deschis oficial sezonul de schi şi vrea să testeze toate cele 10 pârtii.

Pe acelaşi subiect

Teodor: De la doi ani am învăţat să schiez.

Reporter: Ce îţi place cel mai mult?

Teodor: Să mă dau cu schiurile, dar o să învăţ să mă dau şi cu placa.

Stratul de zăpadă măsoară 29 de centimetri la Sinaia. În mod normal, ar fi trebuit să aibă peste jumătate de metru, dar este suficient pentru schiori. Un skipass de o zi pentru adulţi costă 210 lei în timpul săptămânii şi 230 de lei în weekend. Copiii plătesc 135, respectiv 150 lei. O urcare şi o coborâre cu telegondola până la cota 2000 costă 95 de lei.

La Păltiniş s-au deschis şase pârtii

La Păltiniş, cea mai veche stațiune montană din România, s-au deschis şase pârtii. Stratul de zăpadă a ajuns 24 de centimetri. 

Turist: Am prins şi o vreme destul de frumoasă. Începe să se facă un pic de coadă, dar sperăm să se mai elibereze, să putem să ne dăm cât mai mult.

Pe pârtia Onceşti se schiază încă din noiembrie, o minune la cât a fost de cald iarna aceasta.

Turist: Este prima zăpadă şi pentru noi. În Sibiu nu avem zăpadă, este negru. Am venit şi noi la munte, totul este alb, foarte frumos.

Skipass-ul de o zi în Păltiniş ajunge la 140 de lei pentru adulţi şi 110 lei pentru copii. 

A fost aglomeraţie şi în micuţa stațiune Răușor

A fost aglomeraţie şi în micuţa stațiune Răușor din Retezat. Pentru turişti, pârtia de 1200 de metri a fost mai mult decât suficientă.

Copil: Am venit să schiez, mai ales că a venit zăpada aici. Sunt mai curajos şi schiez şi pe panta mare şi pe panta mică.

Un skipass de o zi costă 100 de lei pentru adulţi şi 80 de lei pentru copiii. 

De marţi, vremea ar putea strica planurile celor care vor să se bucure de zăpadă şi schi. Temperaturile maxime se vor încadra între 7 şi 20 grade, iar meteorologii spun că ar putea fi cel mai cald ianuarie din istorie.

Tarife Sinaia

Skipass o zi: 210 lei

Skipass copii: 135 lei

Preţ telegondolă: 95 lei

Echipament schi: 70 lei

Tarife Păltiniş

Skipass o zi adulţi: 140 lei

Skipass o zi copii: 110 lei

Tarife Răușor

Skipass o zi adulţi: 100 lei

Skipass o zi copii: 80 lei

Sinaia

strat zăpadă actual - 30 cm

strat zăpadă normal- 60 cm

Păltiniş

strat zăpadă actual - 25 de cm

strat zăpadă normal - 50 de cm 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Travel » Mii de turiști au luat cu asalt pârtiile de schi din țară. Care sunt tarifele pentru o zi de distracție în Sinaia și Păltiniș