Antena Meniu Search
x

Video Cei mai valoroşi cai din România s-au întrecut la Beclean, în Bistriţa Năsăud. Cât costă un lipiţan negru

Spectacol de frumuseţe şi eleganţă. Herghelia Beclean, din Bistriţa Năsăud, a fost gazda primei etape a Campionatului Naţional de atelaje trase de doi cai care s-a organizat după perioada de pandemie. Cei mai frumoşi, graţioşi şi blânzi cai lipiţani au defilat sub privirile a sute de oameni.

de Redactia Observator

la 24.05.2022, 10:45

Vezi și

Prima etapă a Campionatului Naţional de atelaje a adunat la start optsprezece echipe. Prima probă a fost cea de obstacole, unde caii şi-au arătat eleganţa înnăscută.

Rakoczi Ludovic, directorul tehnic al competiției: Este îmbucurător pentru noi că este un număr mai mare de atelaje decât anii trecuţi. Sunt concurenţi noi şi cei vechi s-au prezentat.

Lipiţanul negru, o rasă de peste 400 de ani 

Herghelia din Beclean este singurul loc din lume unde este crescut în mod sistematic lipițanul negru, un adevărat balerin.

Pe acelaşi subiect

Rakoczi Ludovic, directorul tehnic al competiției: Lipiţanul este o rasă veche, o rasă de peste 400 de ani care a fost creat pentru curtea imperială a Wienei şi pentru nevoile armatei. (...) România se poate mândri cu cel mai mare nucleu de lipiţani din Europa şi din lume.

Crescătorii spun că au o relaţie specială cu această rasă. 

De când m-am născut, cu ei m-am născut în curte, cu ei am trăit, cu ei am lucrat, am câştigat şi bani cu ei, spune un crescător, spune un crescător.

Festivalul acesta pentru cai este o pasiune din strămoşi. Noi, în secuime suntem împreună cu calul, mai afirmă un alt crescător. 

Defilarea i-a impresionat pe spectatori.

Spendid, organizarea foarte frumoasă, foarte bună, animale pe măsură, spune un bărbat.  

Îi iubesc. Am onoarea să am acasă 4 cai, deci clar îi iubesc, mai adaugă un altul.

Prețul unui cal din rasa Lipițan poate ajunge şi la 500 de mii de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
cai
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Travel » Cei mai valoroşi cai din România s-au întrecut la Beclean, în Bistriţa Năsăud. Cât costă un lipiţan negru