Antena Meniu Search
x

Video Cele două oraşe din România unde poţi merge într-o vacanţă de lux la cel mai mic preţ din Europa

Vrei o vacanţă de lux la un preţ modest? Se poate! O companie de turism online a analizat 60 de oraşe europene unde să fii tratat regeşte fără să cheltui salariile pe jumătate de an sau chiar mai bine.

de Redactia Observator

la 11.08.2023, 17:46

Vezi și

Vacanţe de lux, pe bani puţini. Au fost luaţi în considerare mai mulţi factori, cum ar fi cazarea la un hotel de cinci stele, o zi petrecută la spa şi o masă cu trei feluri de mâncare la un restaurant.

Două oraşe din România, în top

Două oraşe din România conduc detaşat clasamentul. Iaşi şi Cuj-Napoca sunt cele mai ieftine oraşe europene pentru o vacanţă de lux. O noapte de la un hotel elegant abia depăşeşte 80 de euro, iar în oraş putem să mâncăm bine cu 30-40 de euro.

Şi capitala Bucureşti e în top, pe locul patru. Aici, cazarea e puţin peste 85 de euro, în timp ce mâncarea ne costă tot sub 50 de euro pe zi. Iar în primele 10 poziţii găsim şi litoralul românesc. În Constanţa, un hotel de lux ne costă sub 90 de euro, iar mâncarea e destul de ieftină: 40 de euro. 

Vacanţe de lux ieftine în Bulgaria

În rest, şi vecinii noşti bulgari oferă servicii de lux la preţuri accesibile. La ei, raportul e însă invers faţă de noi. Cazarea e mai scumpă, dar mâncarea mai ieftină. Peste 100 de euro costă o noapte într-un hotel de cinci stele, iar masa la restaurant sub 35 de euro. Turcii, de asemenea, îşi aşteaptă turiştii cu tratament preferenţial şi tarife cel puţin decente, iar dacă doriţi o vacanţă în celălalt colţ al Europei, la Marea Baltică, Letonia poate fi o opţiune inspirată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Travel » Cele două oraşe din România unde poţi merge într-o vacanţă de lux la cel mai mic preţ din Europa