Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Comoară ascunsă pe litoral. Muzeul unde turiştii din Constanţa pot afla despre tradiţiile vechi de 100 de ani ale turcilor

Vremea de plajă este cam pe sfârşite, iar turiştii de pe litoral sunt nevoiţi să caute alte modalităţi de a se bucura de zonă. Puţini sunt cei care ştiu de comorile ascunse din judeţul Constanţa. Una dintre ele ar fi Muzeul "Casa Tradițională Turcească" din localitatea Cobadin. Turiştii pot descoperi aici obiecte tradiționale turcești și pot învăța despre tradițiile și obiceiurile acestui popor, îmbinând astfel relaxarea cu explorarea culturală. 

de Redactia Observator

la 28.09.2024 , 09:51

În acest muzeu sunt expuse peste 1.000 de obiecte tradiționale de uz casnic sau gospodăresc, multe dintre ele oferite de comunitatea turcă din zonă.

Ce pot afla turiştii

Prima încăpere este camera de oaspeţi, locul unde înainte oamenii se aşezau şi socializau. Încă de la intrarea în cameră, turiştii sunt întâmpinaţi de o măsuţă, un ibric şi mai multe ceşti de cafea, care par să aştepte să fie din nou folosite. Pe pereți sunt așezate carpete, tablouri cu versete din Coran, alături de tapiserii și covoare autentice. 

Vezi și

Cea de-a doua încăpere este camera miresei. Această cameră este amenajată în aşa fel încât să le arate oamenilor cum era obiceiul turcesc de a împodobi camera pentru ziua cea mare din viaţa tinerelor. 

Ultima cameră este cea a meşteşugului, unde turcii îşi petreceau timpul făcând tot felul de activităţi gospodăreşti.  Casa din Cobadin a fost cumpărată de Uniunea Democrată Turcă din România, amenajată ca muzeu și deschisă circuitului turistic.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunt pregătite autorităţile să facă faţă potopului care se abate peste România în acest weekend?
Observator » Travel » Comoară ascunsă pe litoral. Muzeul unde turiştii din Constanţa pot afla despre tradiţiile vechi de 100 de ani ale turcilor