Antena Meniu Search
x

Video Croazierele, vacanţa perfectă pentru români. Agenţiile de turism se aşteaptă la o cerere record

Vacanţele pe mare, tot mai căutate. Numărul celor care vor să plece într-o croazieră s-a triplat în ultimele luni, iar agenţiile de turism care vând astfel de pachete se aşteaptă la o cerere-record la anul. Iată de ce tot mai mulţi români aleg să descopere lumea pe mare şi nu într-o vacanţă convenţională.

Alexandra Marin
de Alexandra Marin

la 26.11.2022, 21:09

Vezi și

Se spune că cine a mers o dată într-o croazieră, cu siguranţă va repeta experienţa. Brigitta a fost doar în acest an în trei excursii pe mare. "Am fost pe Mediterana de vest, chiar pe Costa Toscana. După care am fost într-un concediu cu prietenii pe Costa Venezia şi am revenit în octombrie tot pe Costa Venezia, pentru că mi-a plăcut foarte mult. Abia aştept să plec anul viitor în altă croazieră în Orientul Mijlociu", a declarat Brigitta - turistă.

Vânzările tot mai mari au ajutat companiile de cruise să nu majoreze preţurile

Când trage linie, cheltuielile pe astfel de concedii sunt mai mici decât dacă ar fi stat la hotel. "E un mit că ar fi foarte scumpe. 299 de euro am dat pe ultima variantă de 4 nopţi, cu plecarea din Istanbul şi taxele incluse", a declarat Brigitta - turistă. A descoperit o altă destinaţie în fiecare zi, scapând de disconfortul nesfârşitelor ore de zbor sau condus. Cazarea de pe vasele de croazieră concurează cu cea din hoteluri de 5 stele, mâncarea este la discreţie şi există program de divertisment pentru toate vârstele.

"Personalul foarte prietenos m-a impresionat, mâncarea excelentă, chiar peste aşteptări", a declarat Miruna - turista. În ultimele două luni, numărul celor interesaţi de o vacanţă pe un vas de croazieră a crescut exponenţial. Agenţiile de turism specializate  au fost luate prin surpindere. "S-au triplat, comparativ cu lunile anterioare, iar pentru 2023 ne aşteptăm la o creştere de aproape 20% peste anul 2019. În medie, primim câteva solicitări pe lună", a declarat Florin Bidirel - director general.

Vânzările tot mai mari au ajutat companiile de cruise să nu majoreze preţurile şi să păstreze aceleaşi tarife ca în 2019. "Toată lumea vrea să meargă în Dubai. Undeva de la 500 de euro de persoană cu taxe incluse pe acest vas. Pentru Caraibe e un pic mai scump că e şi durata mai mare, undeva în jur de 1000 şi puţin de euro de persoană", a declarat Florin Bidirel - director general. Printre croazierele preferate de români sunt şi cele cu îmbarcare din Roma, Genova, Barcelona, Hamburg și Rotterdam.  Printre cele mai solicitate destinații sunt Palma de Mallorca, Marsilia, Ibiza şi Cannes.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Travel » Croazierele, vacanţa perfectă pentru români. Agenţiile de turism se aşteaptă la o cerere record