Antena Meniu Search
x

Video Cum au ajuns românii să cheltuie şi 2.000 de euro pentru minivacanţa de Paşte şi 1 Mai. Trendul care a prins tot mai mult contur în România

Un nou obicei se conturează în România: concediul de vară...din primăvară. De la an la an, agenţii de turism primesc tot mai multe cereri pentru destinaţii exotice în această perioadă. Mulţi turişti preferă călătoriile în luna mai, încurajaţi de schimbările climatice şi preţurile mai mici decât în sezonul estival. În plus, anul acesta, minivacanţa de şase zile de Paşte şi 1 Mai este un motiv în plus să facă rezervări. 

Ingrid Tîrziu
de Ingrid Tîrziu

la 10.04.2024, 20:45

Vezi și

Unele agenţii au şi cu 50% mai multe rezervări decât în aceeaşi perioadă din anul trecut. Vacanţele exotice sunt în topul cererilor. 

Raluca Barbu, marketing chief agenţie de turism: Maldive, Mauritius, Seychelles sau putem să mergem către Thailanda, Indonezia. Preţurile încep undeva la 1500 de euro şi până în 2000 de euro pot spune că poţi călători oriunde pe glob. Hotel, cazare 9,10,11 nopţi. Bilet de avion, partea de asigurare, transferurile locale. 

Trendul care a prins tot mai mult contur în România

Printre cei care se pregătesc să îşi facă bagajele de Paşte este şi Andreea. Visează deja la plajele însorite din Palma de Mallorca. 

Pe acelaşi subiect

Andreea, blogger de călătorie: Acum fiind vorba de multe zile libere anul acesta, evident că am ales să plec. Am ales Palma de Mallorca şi să fie mai aproape de exotic, e o insulă foarte frumoasă. Dacă alegem să mergem cu un low cost şi să ne luăm separat cazarea, undeva la 800 de euro. 

Modificarea climei modifică şi obiceiurile turiştilor, care mută vacanţa de vară ...în primăvară. 

Vacanţe exotice pe perioada primăverii 

Ingrid Tîrziu, reporter Observator: Şi schimbările climatice au contribuit la creşterea numărului de turişti în Europa, astfel că românii aleg destinaţii unde ştiu sigur că vor face plajă în luna mai. Un pachet sejur în Grecia, de exemplu, porneşte de la 500-600 de euro cu avion inclus, iar dacă alegem o destinaţie mai îndepărtată, precum Madeira, pentru 7 nopţi plătim 1350 de euro de persoană. 

Marius Berca, manager agenţie de turism: Egiptul e o destinaţie care merge foarte bine şi acum. Turiştii călătoresc în Hurghada, în Sharm el Shayk. Pachetele pleacă de la 975 de euro pe cameră, deci pentru două persoane. Serviciile de masă sunt all inclusive. 

Cine are mai puţine zile libere caută o destinaţie mai aproape de casă, dar nu renunţă la vacanţa timpurie. 

Marius Berca, manager agenţie de turism: La Balchik, pachetul este 390 de euro 5 nopţi de cazare, demipensiune şi masă festivă de Paşte inclusă. 

Raluca Barbu, marketing chief agenţie de turism: Foarte mulţi români aleg Barcelona în această perioadă, dar şi Valencia. Dar pot merge şi către alte oraşe importante din Europa, cu tarife de până în 1000 de euro de persoană. 

În timp ce românii plănuiesc mai multe vacanţe în străinătate, ţara noastră va fi promovată la 16 târguri de turism din toată lumea, de la Madrid la Londra şi Shanghai. O campanie aflată în plină derulare în Italia încurajează străinii să descopere Peleşul, Transfăgărăşanul şi celelalte frumuseţi ale României. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Travel » Cum au ajuns românii să cheltuie şi 2.000 de euro pentru minivacanţa de Paşte şi 1 Mai. Trendul care a prins tot mai mult contur în România