Antena Meniu Search
x

Video Destinaţia magnifică de iarnă, aflată la 4 ore de zbor de Bucureşti. Cum se distrează românii la -17 grade: "E ca vara"

Pornim acum într-o călătorie spre ţara lui Moş Crăciun. Pentru turiştii care ajung în Laponia, distracţia nu se opreşte niciodată. Pescuiesc la copcă, se plimbă cu snowmobilul sau cu săniile trase de câini husky, schiază sau petrec ore bune în parcurile de distracţie. Temperatura este acum una "de vară" pentru localnici - sunt doar minus 20 de grade Celsius. 

de Redactia Observator

la 28.12.2023, 21:01

Vezi și

Moşul abia ne-a vizitat, dar ni s-a făcut dor de el şi am decis să îl căutăm la el acasă.  

Bianca Iacob, reporter Observator: Mereu ne-am întrebat ce face Moş Crăciun după Crăciun. Aşa că mergem în locul unde magia nu se termină niciodată. 

Destinaţie perfectă iarna

Laponia este o regiune vastă, care se întinde pe teritoriile a patru ţări nordice - Finlanda, Suedia, Norvegia şi Rusia. Este o destinaţie magnifică de iarnă, cu peisaje care îţi taie respiraţia şi la propriu şi la figurat. Deşi totul este acoperit de zăpadă, turiştii care ajung aici nu se plictisesc o secundă. 

Pe acelaşi subiect

Bianca Iacob, reporter Obesrvator: Mergem la pescuit, la copcă pe un drum de 20 de km pe care o să îl parcurgem cu snowmobilul. Suntem în coloană cel puţin 20 de snowmobile până la destinaţie, toţi români.

Bianca Iacob, reporter Obesrvator: După mai bine de o oră de mers cu snowmobilul până la lac, a trebuit să dăm zăpada laoparte, a dat o gaură şi acum aşteptăm să tragă pracitc. Nu sunt prea sigură că o să pescuiesc ceva astăzi. Ai mai pescuit vreodată? Da, dar nu la copcă. 

Organizator: Suntem acum în mjlocul pustietăţii, pe un lac privat din apropiere de Levi pentru a pescui la copcă. Acum sunt doar minus 20 de grade Celsius, deci este ca în vară.

Temperaturi "de vară"

Pentru noi însă, care am plecat din Bucureşti pe vreme de primăvară, cu 17 grade, diferenţa este însă uriaşă. Când se lasă seara, schimbăm distracţia. 

Bianca Iacob, reporter Obesrvator: Suntem pe teritoriul luptătorilor finlandezi, pe teritoriul vrăjitoarelor şi al şamanilor. De fapt, suntem într-un parc de distracţii din Finlanda cu case în stil tradiţional şi, evident, cu activităţi specifice sezonului rece. Ah, am uitat să vă spun, cred că în acest moment sunt undeva la minus 17 grade. 

Turiştii care au ajuns aici au aruncat cu toporul sau suliţa. 

Român: Anii de aventură online la joc se văd acum. E foarte interesant conceptul, sunt activităţi ce pun preţ pe ce faci tu, pe forţa fizică. 

În ultimii ani, în Laponia au ajuns din ce în ce mai mulţi români

Răzvan Pascu, organizator: Ce face ca aceată destinaţie să fie accesibilă pentru români sunt zborurile charter, zborurii directe din Bucureşti în care poti ajunge aici in 3 ore jum- 4. După Crăciun, au fost familii cu copii mai mari, aceştia au venit în special pentru schi. 

Levi este cea mai mare staţiune de schi din Finlanda, cu 44 de pârti care adună 200 de kilometri. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Travel » Destinaţia magnifică de iarnă, aflată la 4 ore de zbor de Bucureşti. Cum se distrează românii la -17 grade: "E ca vara"