Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Destinaţia pe care trebuie să o vizitezi măcar o dată în viaţă. Românii plătesc de la 3.000 de euro pentru o vacanţă

Cererea turiştilor români pentru Japonia se menţine ridicată, după un an 2023 de succes, 2024 confirmând şi el apetitul foarte mare al acestora pentru arhipelagul nipon, iar acest trend se va manifesta şi anul viitor, potrivit consultanţilor Exact Travel.

de Redactia Observator

la 10.07.2024 , 15:57

Românii plătesc de la 3.000 de euro pentru un pachet turistic
Românii plătesc de la 3.000 de euro pentru un pachet turistic - Shutterstock

Conform unui comunicat al agenţiei de turism, Japonia este din ce în ce mai căutată în rândul tinerilor, în special al adolescenţilor, datorită fenomenului manga (anime). Evenimentele de profil, organizate în număr din ce în ce mai mare în România, contribuie la acest proces (ComicCon, Festivalul de film Izanagi etc.). Acest lucru se vede şi în cererea de tabere de vară de copii în Japonia, în mare creştere faţă de anul 2023.

"JNTO (Japan National Tourism Bureau) îşi doreşte să răspândească fluxul mare de turism din toată lumea care se îndreaptă către destinaţiile cheie (Tokyo, Kyoto, Nara, Osaka) spre extremităţile arhipelagului (Hokkaido, Okinawa, zona Kanazawa, Takayama). Există multe facilităţi financiare pentru turiştii ce optează spre zona rurală, mai puţin vizitată, a Japoniei", se menţionează în comunicat.

Topul destinaţiilor alese de români în Japonia

Articolul continuă după reclamă

În prezent, topul destinaţiilor alese de români în Japonia este condus de Kyoto, urmat de Tokyo, Nara, Osaka şi Hiroshima.

Pe acelaşi subiect

"Credem cu tărie că Japonia trebuie şi merită vizitată de toată lumea, cel puţin o dată. Din acest motiv, pentru a face mai accesibilă destinaţia pentru cât mai mulţi turişti, am gândit un concept nou, începând din 2025: trei categorii de tururi - Esenţial, Clasic şi Premium. Pe lângă criteriul preţului, cele trei tururi se deosebesc prin durată şi conţinut", a declarat Andrei Neagu, coordonator departament Japonia al Exact Travel, citat în comunicat.

Cât costă un pachet turistic în Japonia

Turul Esenţial este un prim circuit în care se pot admira şi cireşii înfloriţi şi va fi organizat între 10 şi 19 martie 2025. Printre alte obiective, vor fi admirate Muntele Fuji şi parcul celor 1.500 de cireşi şi vor fi vizitate pădurea de bambus din Arashiyama şi Castelul Himeji. Cazările vor fi în hoteluri de 3 şi 4 stele, iar costul pachetului turistic începe de la 2.590 de euro de persoană.

Turul Clasic va avea loc în perioada 15-27 martie 2025 şi va include descoperirea artei preparării ceaiului matcha, degustare de sake în Takayama, experienţe culinare precum savurarea vitei japoneze (Hida) la Takayama, excursie la Hiroshima şi Miyajima, vizită la Templul Zen Ryoanji şi o vizită la Muzeul Digital TeamLab Planets din Tokyo. Cele 11 zile în Japonia vor include cazări la hoteluri de 3 şi 4 stele, iar tariful porneşte de la 3.790 de euro de persoană.

Turul Premium oferă, în plus, vizită la Templele Zen Ryoanji, dar şi Eihei-ji, înnoptare la un ryokan cu ape termale şi SPA (inclus) şi o urcare în turnul Skytree din Tokyo. Itinerarul celor 12 zile va include Tokyo - Muntele Fuji - Matsumoto - Kanazawa - Shirakawago - Takayama - Kanazawa - Fukui - Kyoto - Uji - Nara - Osaka - Hiroshima - Miyajima - Osaka - Tokyo, opţional NIKKO. Cazările vor fi la 4 şi 5 stele, iar tarifele pornesc de la 4.450 de euro de persoană.

Turul care îmbină Japonia şi Coreea de Sud

Un alt circuit care se bucură de succes este, potrivit sursei citate, "Spectacolul primăverii în Japonia şi Coreea de Sud". Turul care îmbină cele două ţări vecine va avea loc în perioada 21 martie - 4 aprilie 2025 şi va include Croazieră pe Râul Sumida în Tokyo şi pe Râul Han în Seoul, un spectacol Nanta în Seoul precum şi intrări la multe obiective turistice. Pentru 12 nopţi de cazare la hoteluri de 4 stele, tariful porneşte de la 4.350 de euro de persoană.

Exact Tours s-a născut în urmă cu 25 de ani, din dorinţa de a oferi un turism de calitate călătorilor străini care doreau să viziteze România prin departamentul de incoming. Exact Travel reprezintă departamentul de outgoing al agenţiei de turism.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Travel » Destinaţia pe care trebuie să o vizitezi măcar o dată în viaţă. Românii plătesc de la 3.000 de euro pentru o vacanţă