Antena Meniu Search
x

Video Destinaţia preferată de români pentru vacanţa din această vară. Doi din trei aleg concediul în țară

Doi din trei români spun că își vor petrece concediul în țară. Este rezultatul unui studiu recent, care mai scoate în evidență și câți bani au pus deoparte cei mai mulți români pentru câteva zile de relaxare la mare sau la munte.

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 04.07.2024 , 11:01

Marea este destinaţia preferată de românii care şi-au planificat concediul în ţară. 

Doi din trei români aleg concediul în ţară

Aproximativ 66% dintre cei care au participat la acest sondaj au răspuns că în această vară vacanţa o vor petrece în România.

Sursa foto: INQUAM_Photos_Daniel_Stoenciu
Vezi și

Pentru o treime dintre aceştia răspunsul a fost marea, la întrebarea: "unde îşi vor petrece vacanţa de vară?", 27% vor merge la munte, iar 7% vor merge în vacanţă la ţară, la rude.

Cât despre bugetul alocat pentru vacanţă, cei mai mulţi dintre cei care au participat la acest sondaj au răspuns că au pus deoparte între 1.000 şi 3.000 de lei, 21% vor aloca până la 6000 de lei, circa 14% şi-au programat între 6.000 şi 10.000 de lei, iar peste 7% spun că intenţionează să cheltuiască peste 10.000 de lei. La întrebarea: "câte zile veţi merge în vacanţă?", 38% dintre cei care au răspuns au spus ca vor merge doar 3-4 zile, circa 40% au ales să petreacă 7 zile, iar aproximativ 6% au răspuns că vor petrece aproximativ 2 săptămâni în vacanţă. În ceea ce priveşte rezervările pentru vacanţă - circa 81% dintre români au menţionat că se ocupă personal, în timp ce aproximativ 19% dintre ei apelează la serviciile unei agenţii de voiaj.

Sondajul a fost realizat online, pe un eşantion de circa 1.200 de respondenţi din toată ţara, reprezentativ pentru utilizatorii de internet. 57,7% dintre respondenţi sunt salariaţi, 83,99% locuiesc la oraş, 37,86% au studii superioare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei
Credeţi că vor scădea cu mult ratele, după micşorarea dobânzii-cheie?
Observator » Travel » Destinaţia preferată de români pentru vacanţa din această vară. Doi din trei aleg concediul în țară