Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Diamantul neșlefuit al litoralului românesc. De ce aleg să se cazeze aici tot mai mulți turiști: "Este un avantaj foarte mare"

Cazarea la mare, o mare dilemă. Alegi să stai aproape de plajă, în staţiuni, dar plăteşti mai mult sau mergi în oraş, unde preţurile sunt mai mici, dar ai de mers mai mult până la şezlong? Închiriezi apartament sau vrei să nu ai griji şi plăteşti în plus pentru confortul de la hotel? Iată plusurile şi minusurile fiecărei opţiuni. 

de Cristina Niță

la 27.08.2024 , 20:03

Cine caută confortul de acasă şi în concediu, nu stă prea mult pe gânduri şi închiriază apartamente în regim hotelier. Dacă sunt şi aproape de plajă, devin alegerea ideală.

Constanța, diamantul neșlefuit al litoralului

Într-un apartament cu trei camere din Constanţa turiştii se pot bucura de o privelişte direct spre mare. Cine vrea să îl inchirieze în regim hotelier plăteşte de la 800 de lei pe noapte. Oraşele încep să fie tot mai tentante şi să ia faţa staţiunilor

Vezi și

"Aleg Constanța datorită evenimentelor, datorită serviciilor de pe plajă, beach barurilor care sunt deja consacrate, se știe care ce evenimente face și ce servicii are", explică Cristian Bărhălescu, vicepreședinte ANAT regiunea Sud-Est. 

Pe acelaşi subiect

"50 toată ziua șezlongul, cam astea sunt preţurile în toată zona. Aici la Modern e mult mai curată apa, plaja", spune Rareș Buturugă, administrator plajă. "E cel mai aproape, am venit destul de repede cu trenul, este un avantaj foarte mare. Prefer la apartament. Îmi e mai uşor să îmi gestionez eu cum vreau şi mesele şi orele la care mă duc la cazare", spune o turistă.

Managerii de hoteluri se întrec în oferte. "Hotelul este în Constanța și are următoarele beneficii, se află la 700 de m față de plajă, are piscina în cadrul complexului și un restaurant a la carte", declară Anne Oprea, manager marketing hotel.

Distanţa mică până la plajă este criteriul decisiv

În staţiuni, distanţa mică până la plajă este criteriul decisiv. La Mamaia, cele 2 parcuri acvatice, telegonda şi mall-ul şi ele greu când vine vorba de rezervări. Familiile au motive întemeiate să aleagă apartamentele.

"Aici avem un apartament cu 2 camere și un living cu canapea extensibilă. E un apartament cu 3 camere, pot să stea 6 persoane, bucătăria e utilată cu strictul necesar pentru o ședere cât mai placută, avem două băi", explică Cornelia Nasta, proprietar apartament Mamaia.

"La apartament e preţul mai convenabil şi avem toate condiţiile de care avem nevoie", spune o turistă"Noi avem 4 copii, mai gălăgioşi, nu am avut niciun fel de plângeri că de ce aleargă", adaugă un alt turist.

Prețurile scad din septembrie

Cei care îşi doresc confortul unei camere de hotel, se pot bucura de tarife mai mici, acum, în prag de septembrie. Preţurile pornesc de la 600 de lei pe noapte pentru două persoane, cu mic dejun inclus. "Începând cu 1 septembrie, tarifele noastre vor suferi modificări de până la 20%. Hotelul este la o distanța de 50 de metri de plaja Mamaia", spune Elena Tiba, șef recepție hotel. 

De mâine, vin ploile pe litoral dar, spre sfârşitul săptămânii vom avea, din nou, zile însorite, numai bune pentru un sejur înainte să înceapă şcoala. 

Cristina Niță Like

Ce iubesc la profesia asta? E simplu. Faptul că nicio zi nu seamănă cu cealaltă.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord cu sancţiunile drastice introduse odată cu noul an şcolar?
Observator » Travel » Diamantul neșlefuit al litoralului românesc. De ce aleg să se cazeze aici tot mai mulți turiști: "Este un avantaj foarte mare"