Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Staţiunea lovită de valuri de 1,5 metri. Turiştii tot au intrat să înoate

Vremea ne trece prin toate apele: de la caniculă la furtuni violente. O femeie din Caraş-Severin a fost la un pas de moarte după ce un copac rupt de vijelie a lovit-o în cap. Şi mai mulţi pescari au scăpat miraculos cu viaţă: vântul a doborât un arbore chiar peste corturile lor. În zilele următoare, vremea va fi schimbătoare, dar septembrie se anunţă caniculară, ca o lună de vară. 

de Redactia Observator

la 27.08.2024 , 19:32

Furtuna a început din senin la Caransebeş, iar o femeie n-a mai avut timp să se adăpostească. Vântul puternic a doborât un copac peste ea. Grav rănită, victima a fost preluată de medici şi dusă la de urgenţă la spital.

Şi un pescar a văzut moartea cu ochii la Barajul Firiza din Maramureş. Vijelia a rupt un copac şi l-a prăvălit peste cortul lui. "Uite unde a căzut copacul, pe cortul omului, mă înţelegi? Acesta e omul care a scăpat. Uite cum a scăpat. Nu mai putem scoate cortul", spune un martor. Câteva minute mai devreme, vântul le-a devastat mica tabără şi le-a împleticit undiţele.

În Cluj-Napoca, a plouat în jumătate de ceas cât pentru o lună. Mai multe străzi au fost complet inundate şi traficul a fost dat peste cap. În Bistriţa Bârgăului, şosele au fost acoperite de un covor alb de grindină.

Vezi și

Vremea rea a cuprins şi litoralul

Pe acelaşi subiect

Vremea rea a cuprins şi litoralul. La Eforie valuri de peste un metru şi jumătate i-au făcut pe salvamari să arboreze steagul roşu. Oamenii, însă, continuă să-şi rişte vieţile. Degeaba salvatorii explică turiştilor că şi apa până la brâu poate fi periculoasă. 

"L-am luat un pic să-l învăţ să înoate şi el, că are 8 ani, sunt valurile puţin cam mari, dar ne străduim să fie bine", spune un turist"Marea este periculoasă. Nu ştii în ce zonă sunt curenţii marini, în ce zonă se formează, de la furtună la furtună se formează în alt loc", spune Gelu Vătămănescu, şeful salvamarilor din Eforie.

La Neptun, marea agitată şi valurile mari au adus pe noua plajă lărgită o cantitate uriaşă de apă. "Mi se pare că îşi cere marea terenul înapoi. Eu vin de câţiva ani aici şi nu a fost niciodată aşa", spune un turist"Este o plajă artificială momentan. Marea încă lucrează. S-a retras acum o lună marea, s-a format această movilă de nisip. Ieri dacă a bătut vântul marea s-a umflat și a adus un pic de apă peste această movilă", spune Levent Beghim, administrator plajă.

Prognoza meteo nu este încurajatoare

Prognoza meteo nu este încurajatoare nici la munte, nici la mare. "Canicula care ne-a afectat încă de la începutul acestei luni va mai continua doar în regiunile vestice. În restul ţării se va răcori vremea, dar vor fi furtuni în fiecare zi până vineri inclusiv. Vor fi adverse consistente, risc ridicat de inundaţii, grindină şi vijelii. Astfel de fenomene vor apărea inclusiv pe litoral şi la munte", explică Simona Căpşună, meteorolog Observator.

Meteorologii anunţă că septembrie va fi ca o lună de vară. Canicula reapare în mare parte din ţară încă din primele zile ale toamnei. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord cu sancţiunile drastice introduse odată cu noul an şcolar?
Observator » Evenimente » Staţiunea lovită de valuri de 1,5 metri. Turiştii tot au intrat să înoate