Antena Meniu Search
x

Video Două muzee din Cluj au fost incluse în Ghidul Michelin, pe lista celor mai importante obiective turistice din lume

Două muzee din Cluj au fost incluse în Ghidul aniversar Michelin "500 de peisaje, destinații și experiențe". Acestea au fost evaluate cu două stele fiecare. Ghidurile Verzi Michelin clasifică unele dintre cele mai importante obiective din anumite regiuni, fiind adevărate referinţe de călătorie pentru turişti. O bucurie pentru angajaţii celor două muzee care speră că în viitor vor reuşi să mai adauge o stea şi să ajungă altfel la acelaşi nivel cu celebre obiective din Paris.

de Redactia Observator

la 11.11.2021, 16:16

Muzeele se află pe lista celor mai importante obiective turistice din lume
Muzeele se află pe lista celor mai importante obiective turistice din lume - Shutterstock

Cele două muzee din Cluj-Napoca, Muzeul Etnografic al Transilvaniei și Muzeul de Artă, au fost incluse în Ghidul aniversar Michelin. La fel ca şi în cazul restaurantelor, volumul de peste 500 de pagini include tot atâtea recomandări turistice, fiecare cotată cu un anumit număr de stele. Două în cazul obiectivelor culturale din Cluj. 

Lucian Năstase Covaciu – director muzeu artă: Muzeul de artă din Cluj este cel mai dinamic din România. Aducem foarte mulţi artişti din străinătate la muzeul de artă, de când este sub ochiul Michlain. Avem exponanţi din Haiti, Japonia, China.

Obiective turistice din România pe lista ghidului Michelin

Palatul Banffy găzduiește colecţiile de picturi, reperele grafice și arta decorativă a Muzeului de Artă. El însuşi impresionează prin arhitectura sa, având statutul de cel mai important monument baroc din România.

Pe acelaşi subiect

Vizitator: Mi s-a părut şi clădirea diferită. Sunt impresionat de cât de bine au fost păstrate, de cât e de curat şi îngrijit.

Cele două stele Michelin sunt o enormă bucurie pentru cei care se ocupă de muzeele clujene, cu atât mai mult cu cât instituţii culturale celebre din Paris, de exemplu, sunt cotate cu trei stele. 

Lucian Năstase Covaciu, director muzeu artă: Cred că pentru Europa centrală stăm extrem de bine. Aş invita să se uite la concurenţele simbolice pentru a vedea că stăm extrem de bine.

Tudor Sălăgean, director Muzeu: Noi credem că ne putem depăşi poate acest statut. 

Muzeul Etnografic este recomandat în ghidul Michelin pentru colecţiile sale importante, fiind considerat unul dintre cele mai frumoase muzee din România. Atenţia este concentrată şi pe deosebita colecţie de costume tradiţionale din diferite colţuri ale ţării.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Travel » Două muzee din Cluj au fost incluse în Ghidul Michelin, pe lista celor mai importante obiective turistice din lume