Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Unde călătorim în 2022: Destinații turistice superbe din topul Lonely Planet

Anul 2022 se anunţă a fi un an al călătoriilor. Aşa că putem visa deja cu ochii deschişi la destinaţii turistice superbe. Cea mai mare editură de ghiduri de călătorie din lume, Lonely Planet, a publicat o listă cu cele mai frumoase şi sigure locuri de pe Pământ. Oraşul Auckland, Insulele Cook sau Fiordurile din Islanda sunt printre recomandări.

de Redactia Observator

la 07.11.2021 , 21:07

Atracţia pentru cultura Maori, dar şi buna gestionare a pandemiei au adus oraşul Auckland din Noua Zeelandă pe primul loc în topul destinaţiilor urbane de anul viitor. Cel mai mare oraş din Pacific uimeşte prin contrastul dintre arhitectura modernă şi conservarea patrimoniului natural.

În topul oraşelor splendide, pe care merită să le vezi o dată în viaţă, mai sunt Taipei, Freiburg, Dublin sau Florenţa.

Merida din Mexic este o altă bijuterie pe care tot mai mulţi turişti, inclusiv români, o descoperă.

Vezi și

Răzvan Pascu, consultant în turism: ”Merida care a fost votată în topul celor mai bune oraşe în care să locuieşti. Este unul dintre cele mai frumoase oraşe din Mexic. Şi Mexicul este o ţară foarte diversă, foarte mare, foarte colorată”.

Pe acelaşi subiect

Insulele Cook, în topul destinațiilor exotice

La capitolul destinaţii exotice, Insulele Cook, o ţară în care, prin lege, nicio clădire nu poate fi mai înaltă decât un palmier şi unde nu există restaurante fast-food se află în top.

Cele 15 insule din Pacificul de Sud formează un paradis pentru iubitorii de sporturi nautice şi lumea acvatică, dar sunt o mină de aur şi pentru cei pasionaţi de istorie.

Locul al doilea în clasament este ocupat de statul cu cea mai fericită populaţie din lume, Norvegia. Aici, peste o treime din suprafaţă este ocupată de pădure.

Mauritius, destinație populară în rândul turiștilor români

Podiumul este completat de o destinaţie tot mai populară şi printre români, Mauritius. Plajele cu nisip fin atrag, în fiecare an, aproape 1,3 milioane de turiști, cât populația țării.

Iar pentru cei interesaţi de explorarea unui habitat natural unic, cea mai mare editură de ghiduri de călătorie din lume recomandă Fiordurile de Vest din Islanda. Un loc cu peisaje vaste, cascade ameţitoare, saune, plaje fără sfârşit, păsări rare şi sate tradiţionale.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Travel » Unde călătorim în 2022: Destinații turistice superbe din topul Lonely Planet