Antena Meniu Search
x

Video Dovlecii au pus stăpânire pe străzile din Sovata. Sute de bostani sculptați sau vopsiți, expuși pe aleile din stațiune

Sute de creații din dovleac pot fi admirate în acest weekend la Sovata. Deși situația epidemiologică nu a făcut posibilă organizarea festivalului dovleacului ca în anii trecuţi, primăria orașului alături de instituțiile de învățământ locale, au încercat să creeze o atmosferă de toamnă pe aleile din staţiune. 

de Sorin Tanţoş

la 09.10.2021, 10:35

Vezi și

Localnicii au reușit să îi surprindă pe turiștii veniți în staţiune cu creațiile inedite, din bostani, expuse la tot pasul. La decor au contribuit copii şi elevi de toate vârstele, îndrumaţi de dascăli şi părinţi. 

Istvan Csiki - Centru turistic Sovata: Primăria Sovata și Centrul Naţional de Informare şi Promovare turistică nu a renunțat la ideea de a organiza acest festival care s-a creat pentru a se prelungi sezonul, momentan suntem în extrasezon. În această perioadă atragem foarte mulți turiști din cauza acestui festival.

Aproximativ 1.000 de dovleci achiziționați de Primăria orașului Sovata au fost sculptați sau vopsiți de către copii acasă sau la şcoală, și aduşi pe palete de fân prin oraş. Dovlecii transformați în persoanje din desene animate au prins viață pe aleea principală a stațiunii și au încântat privirile trecătorilor. 

Festivalul dovleacului de la Sovata, organizat cu restricții

Din cauza pandemiei, festivalul de toamnă este organizat cu restricții. Nu vor fi ţinute concerte, dar restaurantele vor fi deschise pentru cei vaccinați și meniurile vor fi, desigur, pe bază de dovleac: de la supă cremă, la rață cu dovleac.

Vizitatorii sunt aşteptaţi să admire sculpturile sau să încerce preparatele cu aroma inconfundabilă de dovleac până duminică, când festivalul se încheie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi la curent cu ofertele în ceea ce priveşte titlurile de stat?

Observator » Travel » Dovlecii au pus stăpânire pe străzile din Sovata. Sute de bostani sculptați sau vopsiți, expuși pe aleile din stațiune