Antena Meniu Search
x

"Gaia", celebra instalație a artistului Luke Jerram, s-a întors la Cluj. Vizitatorii expoziției au donat bani și pentru refugiații ucraineni

A fost un weekend plin de lumină în Cluj-Napoca. "Gaia", celebra lucrare a artistului britanic Luke Jerram, a fost instalată în Grădina Botanică din oraş. Timp de două zile, clujenii au putut admira replica spectaculoasă a planetei Pământ. Expoziţia a fost şi un prilej pentru ca vizitatorii să doneze bani pentru refugiaţii din Ucraina.

de Redactia Observator

la 28.03.2022, 08:26

Vezi și

Gaia, instalaţia care deja a făcut înconjurul lumii s-a reîntors după 3 ani la Cluj Napoca prin proiectul Lights on Romania. Şi de această dată a reuşit să fure toate privirile. 

Copil: Mie mi s-a părut foarte frumos aici, mi s-a părut frumosă ideea cu Planeta Pământ. Îmi place foarte mult priveliştea de aici, arată foarte frumos. 

Alex Prunean, reporter Observator: Instalaţia luminoasă are un diametru de 7 metri şi a fost realizată la o scară de 1 la 1,8 milioane. Acest lucru înseamnă că fiecărui cm de pe machetă îi corespund 18 km de pe adevărata Terra. 

Gaia nu a strălucit doar pentru cei prezenţi. Întregul eveniment a avut şi un scop caritabil, menit să aducă o rază de lumină în inimile celor care au fugit din calea războiului. 

Andi Daiszler, inițiator Lights On România: Suntem în cea de-a doua zi de expoziție, răspunsul publicului a fost copleşitor. Oamenii vin, oamenii donează. 

Clujenii nu au rămas indiferenţi iar în 48 de ore s-au strâns zeci de mii de lei. Banii vor ajunge la o asociaţie care oferă alimente refugiaţilor. 

George Jiglau, Asociația "O masă caldă": Aceste persoane trebuie să fie ajutate, trebuie să fie asistate în momentul în care ajung în gară să primească mâncare și eventual să fie preluate pentru cazare pentru aceia care rămân în Cluj-Napoca. 

Printre cei care au vizitat Gaia au fost si cativa ucraineni, care au fost impresionați de tot ceea ce fac românii pentru a-i ajuta. 

Femeie: Suntem atât de fericiţi că toată lumea s-a unit pentru Ucraina. Eu, personal, în fiecare zi mă simt emoţionată. 

De la Cluj-Napoca, instalatia luminoasa va ajunge şi la Suceava. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Travel » "Gaia", celebra instalație a artistului Luke Jerram, s-a întors la Cluj. Vizitatorii expoziției au donat bani și pentru refugiații ucraineni