Antena Meniu Search
x

Insula Ostrov, paradisul cailor sălbatici, a devenit una dintre cele mai atrăgătoare destinaţii, în Caraş-Severin

Insula Ostrov a devenit una dintre cele mai atrăgătoare destinaţii pentru turiştii care vin în Caraş-Severin. Aici, caii lăsaţi să crească pe cont propriu de-a lungul deceniilor de oamenii din zonă s-au înmulţit şi au devenit sălbatici. Sunt peste 130 de exemplare acum. Vizitatorii închiriază special bărci pentru a putea veni să-i admire. 

de Redactia Observator

la 06.07.2021, 09:11

Vezi și

La sud de localitatea Moldova Veche, în mijlocul Dunării, găsim insula Ostrov. Timp de decenii, oamenii care trăiesc în apropierea fluviului şi-au adus mânjii să pască aici. Şi, pentru că pe insulă nu trăiesc prădători, i-au lăsat pe cont propriu să se hrănească şi să crească. Cei rămaşi fără stăpân s-au sălbăticit. Aşa s-a ajuns ca acum să trăiască pe insulă peste 130 de cai. Aceştia au devenit acum o atracţie turistică a Banatului de Munte. 

Reporter: Ce faceți iarna cu aceste animale, cum le ajutați?

Ciprian Stoicovici, ranger Parcul Național Porțile de Fier: În principiu nu avem o iarnă foarte grea, se descurcă singure, nu le asigură nimeni hrană pe timp de iarnă. 

Oamenii din zonă, majoritatea pescari din tată în fiu, au început acum să ducă turiştii pe insulă. Cei care ajung aici sunt încântaţi de ceea ce văd. ,

Turiști: E foarte interesant, e foarte frumos sunt lucruri pe care nu le știam. Spre exemplu, nu știam de Insula Cailor pe care suntem acum. 

Turistă: Natura este uimitoare, cel puțin în această zonă. E prima oară când vin în această zonă și am rămas plăcut surprinsă de ce se întâmplă aici. 

Turiștii ajunși în zonă mai pot vizita Stânca Babacaia, Peștera Gaura cu Muscă, dar şi satul turistic lacustru de la Berzasca. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Travel » Insula Ostrov, paradisul cailor sălbatici, a devenit una dintre cele mai atrăgătoare destinaţii, în Caraş-Severin