Video

Italia a fost declarată cea mai sigură destinație de vacanță anul acesta. Autorităţile plănuiesc să vaccineze toţi locuitorii de pe insulele turistice până la vară

De Redactia Observator.
Publicat: 23.04.2021, 18:24.
Actualizat: 29.04.2021, 17:19

Italia a fost declarată destinaţia anului 2021 de către o cunoscută publicaţie de călătorie. Conform jurnaliştilor peninsula ar putea avea cele mai sigure destinaţii. Vorbim aici de micile insule italiene. Acolo autorităţile plănuiesc să vaccineze toţi locuitorii de pe insulele turistice până la vară.

Atracţii turistice, mare cât vezi cu ochii, mâncare delicioasă şi nici urmă de COVID. Este oferta autorităţilor italiene care au urgentat vaccinarea locuitorilor din insule. În aceste destinaţii vor să repornească cu orice preţ turismul vital pentru localnici.

Capri este una dintre cele mai populare insule italiene, iar pe vremuri era preferata împăraţilor romani. Acum este o oază de linişte căutată de vedete.

Citește și:

De-a lungul timpului aici au fost fotografiate celebrităţi precum Leonardo DiCaprio, George Clooney, Kim Kardashian şi Cristiano Ronaldo.

În Golful Napoli, se ascunde insula Procida, puţin cunoscută de români. Cu străduţe înguste, case vopsite în culori pastel şi peisaje pe măsură, insula are o populaţie mică şi speră să ajungă rapid la imunitatea de turmă.

Aflate la vest de Sicilia, sunt şi insulele Egadi: Favignana, Levanzo si Marettimo. Aici trăiesc peste 5.000 de locuitori, iar principala lor sursă de venit este turismul.

În schimb, insula Elba se mândreşte cu istoria sa bogată. Este locul în care Napoleon Bonaparte s-a retras pentru prima oară în exil. Este a treia cea mai mare insulă a Italiei, după Sardinia şi Sicilia.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.