Antena Meniu Search
x

Românii îşi pot petrece vacanţele în Grecia. Ce restricţii au impus autorităţile elene

De astăzi, românii îşi pot petrece vacanţele în Grecia. Elenii şi-au deschis graniţele pentru ţările din Uniunea Europeană şi alte cinci state. Israelul culege tot mai multe roade ale imunizării în masă şi renunţă la obligativitatea purtării măştii în exterior. Iar în Marea Britanie, relaxarea măsurilor a adus aglomeraţia pe străzile marilor oraşe.

de Redactia Observator

la 19.04.2021, 20:09

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Restricţii impuse de autorităţile elene

Cu vaccin antiCOVID, test PCR sau dovadă că au anticorpi, românii se pot întoarce de astăzi în paradisul elen. Nu scapă de completarea formularului de localizare, asemănător cu cel de anul trecut. Iar la destinaţie, autorităţile greceşti fac aleatoriu teste rapide celor care intră în ţară. 

Şi Belgia redeschide graniţele de astăzi, însă completarea unui formular şi testul PCR sunt obligatorii, chiar şi pentru cei imunizaţi. 

După ce a vaccinat peste 80% din populaţie, Israelul a devenit un model de gestionare a pandemiei la nivel mondial. Începând de ieri, autorităţile nu mai impun obligativitatea purtării măştii în spaţiile deschise. În plus, elevii din toată ţara s-au întors la şcoală. 

Localnic: Este bine pentru copii. Este bine că au din nou o rutină, se revăd cu prietenii lor şi se întorc la programul lor zilnic de şcoală. E bine! 

Britanicii, campionii europeni la vaccinare, au împânzit străzile Londrei. În primul weekend de relaxare, magazinul Harrods a arătat ca un furnicar după redeschidere. Sute de oameni fără mască au aşteptat la cozi interminabile, în stradă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Românii îşi pot petrece vacanţele în Grecia. Ce restricţii au impus autorităţile elene