Antena Meniu Search
x

Video Locul de vis din România unde zimbrii aleargă liberi printre copaci, într-un ţarc de 180 de hectare. Mii de turişti vin să îi admire: "Este fascinant"

Zimbrii care trăiesc în parcul naţional din judeţul Neamţ atrag turişti din toată ţara. Consideraţi specie vulnerabilă, zimbrii sunt îngrijiţi cu mare atenţie, ca să nu dispară pentru totdeauna. În toată ţara mai sunt doar 200 de exemplare. 

de Angela Bertea

la 17.02.2024, 21:14

Vezi și

Printre copacii din Parcul Natural Vânători Neamț uriaşele animale aleargă libere deşi sunt în captivitate. 

Nicolae Dolhescu, reprezentant Parcul Natural Vânători Neamţ: Este un ţarc de 180 de hectare pe un perimetru de 8 kilometri. În ţarc mai sunt doar 8 exemplare, mai sunt 3 masculi şi restul femele. 

Viorela Chiper, manager Ținutul Zimbrului: Ţinutul Zimbrilor este locul unde zimbri şi legendele se întâlnesc. Zona este recunoscută pentru mânăstiri, dar faptul că zimbri au fost introduşi este un plus adus zonei. 

Zimbrii ajung să cântărească până la o tonă, aşa că au nevoie de mâncare din belşug. 

Nicolae Dolhescu, reprezentant Parcul Natural Vânători Neamț: În interiorul ţarcului sunt 3 hrănitori. În perioada rece le punem fân şi furaje combinate. Este un amestec dintre porumb, grâu ovaz. Le punem din octombrie până când dă vegetaţia. 

Zeci de turişti vin să admire animalele

Zeci de turişti vin să admire animalele impunătoare. Copiii sunt fascinaţi.

Copil: Zimbru? Ce mare este! Mare şi musculos.

Turist: Este impunător, este fascinant. Nu-i poţi vedea oriunde, nu i-am mai văzut până acum şi m-am bucurat. 

Turist: Au foarte mult spaţiu. Mari, dar din moment din ce gardul e mititel, poate nu sunt periculoşi. 

Peste 200 de zimbri sălbatici în România

​După Primul Război Mondial, în lume mai erau doar 12 exemplare de zimbru. În ultimii 30 de ani însă, România, și multe alte state din Europa au depus eforturi pentru conservarea speciei. 

Ultimele date arată că în ţara noastră sunt peste 200 de zimbri sălbatici. Cei mai mulţi în rezervaţia de la Bucşani, din Dâmboviţa, dar şi în Munții Țarcu și Munții Făgăraș.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 5 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Travel » Locul de vis din România unde zimbrii aleargă liberi printre copaci, într-un ţarc de 180 de hectare. Mii de turişti vin să îi admire: "Este fascinant"