Antena Meniu Search
x

Video Oraşul din România care a detronat regiuni din Costa Rica, Canada sau SUA. E în top 5 cele mai primitoare zone turistice din lume

Există locuri superbe şi primitoare în lume, pe care ar fi păcat să le ratăm. Unul dintre ele se află în Judeţul Mureş, care a detronat regiuni din Costa Rica, Canada sau SUA şi a ajuns în top cinci cele mai primitoare zone turistice din lume. Asta ne arată cele 240 de milioane de recenzii pe care utilizatorii unui site de rezervări online le-au lăsat în ultima perioadă. 

de Sorin Tanţoş

la 29.01.2023, 09:59

Vezi și

De la oraşe medievale, cu tradiţii vechi de secole, până la monumente ale naturii desprinse parcă dintr-o altă lume... pe toate le poţi descoperi în Judeţul Mureş. Odată ce ajungi în acest tărâm de poveste, poţi descoperi la tot pasul locuri încărcate de istorie, iar Sovata şi Sighişoara sunt motoarele care duc în spate turismul judeţului.  

Iulian Sîrb, primar Sighişoara: Ne-am străduit şi ne străduim de fiecare dată să le oferim turiştilor amintiri frumoase, într-un cadru autentic medieval, la Sighişoara.

Dana Matic, şef birou informare turistică: Ei îmi spun că se simt aici, ca acasă şi în zona aceasta se simt ca în 1800, ca şi când ar fi o viaţă magică. 

Asta ne arată şi cele 240 de milioane de recenzii lăsate de oameni pe cel mai cunoscut site de rezervări online. Sighişoara a detronat regiuni importante din lume şi a intrat în top cinci cele mai ospitaliere zone ale lumii. 

Pe acelaşi subiect

Sovata şi Sighişoara, motoarele care duc în spate turismul judeţului Mureş

Iulian Sîrb, primar Sighişoara: În primul rând, calitatea serviciilor hoteliere, calitatea tuturor serviciilor conexe. Şi cred că cel mai mult  contează acea energie.

Rareş Şopterian, reprezentant Casa Breslelor Sighişoara: Sighişoara pot spune că este o oază din punctul acesta de vedere. Sunt foarte multe locuri şi locaţii care merită şi sunt foarte primitoare pentru toată lume. 

Bisericile fortificate, Cetatea Medievală sau Turnul cu Ceas sunt doar câteva dintre obiectivele turistice pe care oamenii le consideră spectaculoase. Iar de la an, la an, tot mai muţi turiştii vin să descopere frumuseţile rare ale ţării noastre. 

Turişti: Am ajuns azi-noapte. Venim de la Constanţa, şi am ales această cetate veche să o vizităm şi noi. Mi se pare foarte frumos. Foarte autentic. 

Turist: Mi se par oamenii foarte calzi, primitori. Cel puțin la unitatea noastră de cazare. 

Turişti: În materie de servicii, sunt top. Din ce am văzut noi, pun foarte mult accent pe asta. Merită vizitat. 

Turistă: Acest lucru îi face pe oameni să vină în număr cât mai mare. Îi face să se simtă ca şi acasă. 

Anual, în Sighişoara ajung aproximativ 250.000 de turişti, iar în Sovata - peste 180.000.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Travel » Oraşul din România care a detronat regiuni din Costa Rica, Canada sau SUA. E în top 5 cele mai primitoare zone turistice din lume