Antena Meniu Search
x

Video Plajele izolate din Italia, refugiu în calea aglomeraţiei sezoniere. Apa turcoaz şi nisipul alb dau viaţă paradisului ascuns

Italia, a cincea cea mai vizitată ţară din lume, are o serie de atracţii turistice care se aglomerează în plin sezon estival. Însă, are şi destinaţii mai puţin cunoscute, precum plajele izolate. În paradisul ascuns al Peninsulei, se retrag de regulă italienii pe timpul verii, dar le putem trece şi noi pe listă pentru eventualele călătorii.

de Redactia Observator

la 03.08.2021, 17:07

Vezi și

Apă turcoaz, nisip alb şi vreme bună cât e vara de lungă. Este imaginea paradisului regăsită pe plajele din Genova. Mai puţin cunoscută printre străini este plaja San Fruttuoso. Accesul se face pe barcă, direct din Portofino, sau prin escaladarea dealurilor care duc la ea. Odată ajunşi acolo, turiştii pot vizita şi abaţia construită în secolul 10. Totodată, ei pot pleca la plimbare cu bărcile transparente din care pot admira o statuie a lui Hristos, aflată în adâncurile mării.

Recomandări pentru iubitorii sporturilor pe apă

Recomandată pentru iubitorii de snorkelling este şi Cala Mar Mortom, din peninsula Monte Argentario. Aflată la 20 de minute de mers cu maşina de oraşul Porto Santo Stefano, plaja este perfectă pentru practicarea sporturilor pe apă, iar doritorii pot închiria din centre speciale un caiac sau paddle board.

Un loc în care turiştii pot face plajă, dar pot vizita şi atracţii încărcate de istorie este Tropea. Acolo, plaja de la poalele mănăstirii Santa Maria dell'Isola le aduce aminte pasionaţilor de călătorii de Sardinia. Şi Coasta Zeilor din Sicilia le oferă vizitatorilor un spectacol al naturii. Este locul în care Marea Ionică şi cea Tireniană se întâlnesc.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Travel » Plajele izolate din Italia, refugiu în calea aglomeraţiei sezoniere. Apa turcoaz şi nisipul alb dau viaţă paradisului ascuns