Antena Meniu Search
x

Video Pregătirile de Revelion, pe ultima sută de metri în Maramureş. Cum vor fi primiţi turiştii de gazde

Revelion 2024. În Maramureş, pensiunile îşi aşteaptă turiştii cu tihnă şi bucate.

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 30.12.2023, 15:46

Vezi și

"Sunt în Maramureş, şi ştim cu toţii ce înseamnă acest lucru: oameni faini şi bucate care mai de care mai gustoase, toate făcute în gospodăriile gazdelor", arată Alex Prunean, reporter Observator.

Pregătiri de Revelion în Maramureş

"E multă treabă aici, la familia unde ne aflăm, pentru că astăzi trebuie să sosească şi oaspeţii, care vin de departe, de la drum lung. Asta înseamnă că trebuie omeniţi aşa cum se cuvine odată ce ajung aici. Doamnele se ocupă de frământatul pâinii -  o pâine de casă care va fi foarte, foarte pufoasă. După ce aluatul va fi frământat, va fi pus la dospit şi băgat la copt într-un cuptor, la foc făcut cu lemne", adaugă Alex Prunean, reporter Observator.

"Vor fi zile pline aici, iar turiştii vor avea ocazia să fie maramureşeni autentici - vor merge la biserică, vor avea şi ceteraşi, se vor plimba cu căruţa de această dată, pentru că nu avem zăpadă, dar totul va fi splendid. Iar în ziua de Anul Nou vor fi sărbătoriţi cei pe care îi cheamă Vasile", mai spune Alex Prunean, reporter Observator.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Travel » Pregătirile de Revelion, pe ultima sută de metri în Maramureş. Cum vor fi primiţi turiştii de gazde