Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video "Priveliştea este magnifică!" Ultimul weekend în care turiştii mai pot face plimbări cu telefericul pe muntele Tâmpa. De luni, se închide pentru reparaţii

Prima linie de telecabină pusă în funcțiune în România se închide din acest weekend! Este vorba despre telefericul de pe Tâmpa, unde se vor face schimbări majore. Toate piesele, unele vechi de mai bine de 5 decenii, vor fi înlocuite. Lucrările vor fi realizate de o echipă de elveţieni, iar costurile vor ajunge la 11 milioane de euro, fonduri private. 

de Claudiu Loghin

la 12.10.2024 , 10:53

Weekendul acesta turiştii care ajung în Braşov pot face ultimele plimbări cu telecabina pe muntele Tâmpa. De luni, telefericul se va închide pentru ample lucrări de modernizare. 

Proiectul pentru telecabina de pe Tâmpa a fost creionat pe hârtie în 1967. 

Călătoria cu telecabina pe Tâmpa durează aproape 3 minute

Vezi și

Primele călătorii la înălţime pe muntele-simbol al oraşului s-au făcut pe 23 august 1970, după ce constructorul italian contractat a finalizat lucrările.

Pe acelaşi subiect

La fel ca la început, în prezent, călătoria cu telecabina până sus, la altitudinea de 960 de metri, durează 2 minute şi 20 de secunde. Sunt 54 de ani de când această instalaţie este în funcţiune, iar priveliştea de aici, de sus, aceeaşi: întreg Braşovul vechi. 

Turist: Priveliştea este magnifică! Vezi cum oraşul se dezvoltă, creşte. Şi, în acelaşi timp, observi cum au grijă de moştenirea lor. 

Privelişetea merită toţi bani. Un bilet costă 25 de lei pentru adulţi si 15 lei pentru copii. Lucrările de modernizare la telefericul de pe Tâmpa vor fi făcute de elveţieni, vor dura jumătate de an, iar costurile ajung la 11 milioane de euro. 

La noua telecabină vor avea acces inclusiv persoanele cu dizabilităţi, dar şi vârstnicii.

Claudiu Loghin Like

Lucrez în presă din 1999. Din 2004, sunt în televiziune.

Întrebarea zilei
Vi s-a cerut vreodată şpagă în spitale?
Observator » Travel » "Priveliştea este magnifică!" Ultimul weekend în care turiştii mai pot face plimbări cu telefericul pe muntele Tâmpa. De luni, se închide pentru reparaţii