Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Pentru prima dată în 50 de ani, telecabina de pe Tâmpa va fi modernizată. Când vor fi finalizate lucrările

Muntele e pitoresc şi mai aproape de Capitală. Iar dacă vreţi să faceţi o plimbare până la Braşov şi să urcaţi pe Tâmpa cu telecabina, weekendul acesta este... momentul perfect.... şi ultima şansă cel puţin pentru o vreme. După mai bine de 50 de ani, telecabina intră în reparaţii generale. 

de Claudiu Loghin

la 11.10.2024 , 17:59

Sunt ultimele 3 zile în care instalaţia de telecabină de pe Tâmpa funcţionează în această figuraţie pentru că începe o lucrare amplă de modernizare a instalaţiei de transport pe cablu care ar trebui să se încheie la începutul verii din anul viitor.

Cea mai veche telecabină din România

Vorbim despre prima instalaţie de telecabină care a fost dată în funcţiune vreodată în România, are nu mai puţin de 54 de ani de funcţionare aproape continuă. Instalaţia este şi linia de telecabină din România cu cea mai mare înclinaţie, de 45 de grade, pe care pot fi transportate 20 de persoane la o singură cursă şi sunt foarte mulţi oameni care îşi doresc să admire oraşul de sus de pe platforma superioare a acestei linii de telecabină situată la peste 900 de metri altitudine.

Vezi și

Este o lucrare amplă de recondiţionare,va fi crescută viteza de transport, capacitatea de transport, dar mai sunt 3 zile în care turiştii se pot bucura de această instalaţie. De duminică la sfârşitul programului instalaţia va fi complet oprită şi la începutul verii 2025 ar trebui să putem urca din nou pe Tâmpa în cu totul o altă instalaţie de transport pe cablu nou-nouţă.

Claudiu Loghin Like

Lucrez în presă din 1999. Din 2004, sunt în televiziune.

Întrebarea zilei
Ați fost păcălit să plătiți aceeași sumă pentru un produs cu un gramaj mai mic?
Observator » Evenimente » Pentru prima dată în 50 de ani, telecabina de pe Tâmpa va fi modernizată. Când vor fi finalizate lucrările