Antena Meniu Search
x

Video Reacţia patronului agenţiei de turism care a abandonat 70 de români în Turcia: "Ştiţi că petrolul se mai scumpeşte şi este un flux…"

Vacanţă cu bilet doar dus pentru zeci de români. Nu s-au mutat din ţară, ci şi-au luat ţeapă de la agenţia de turism. Imediat ce zborul a decolat, patronul a anunţaţ pe reţelele de socializare că este în incapacitate de plată. Astfel că oamenii care au plătit mii de euro s-au trezit în aeroport în Turcia fără cazare şi zbor de întoarcere.

Cristina Filip
de Cristina Filip

la 22.08.2022, 20:08

Vezi și

Turiştii au aflat că agenţia nu le mai poate plăti nici cazarea, nici zborul de întoarcere de pe Facebook acolo unde patronul a postat anunţul oficial. Prea târziu, însă, pentru cei care erau deja în avion spre concediu.

Aproximativ 70 de turişti români care şi-au cumpărat o vacanţă în Turcia de la agenţia de turism Soley Tour au rămas acum blocaţi în Antalya. Trebuie să găsească o alternativă să se întoarcă în România pentru că agenţia nu are bani nici să-i despăgubească, nici să le plătească drumul spre casă.

Românii au fost repatriaţi cu ajutorul altor agenţii de turism

Ca să îi aducă înapoi în ţară, celelalte agenţii de turism s-au mobilizat şi au oferit zboruri gratuite celor afectaţi, iar Ministerul Turismului a luat legătura cu Consulatul.

Pe acelaşi subiect

Ramona Tamaş, agenţie de turism: „Agenţia pune la dispoziţie acestora zboruri de repatriere din Antalya către Bucureşti.”

Alin Burcea, prim-vicepreşedinte ANAT: „Practic, partea de întoarcere în România este rezolvată fără cost. Am apelat la colegii noştri din ANAT şi fiecare a dat câte locuri a putut astfel încât să îi repatriem pe toţi.”

Tudoriţa Lungu, secretar de stat: „Numai 3 familii au apelat la Consulat, două ieri şi una azi. Cele două familii s-au întors astăzi acasă. A treia familie avea bani să îşi plătească serviciile şi se interesau cum pot să-şi recupereze banii de la agenţie.”

În paralel, au fost demarate controale la agenţie

Tudoriţa Lungu, secretar de stat Ministerul Turismlui: “Ce am descoperit... că nu ne răspunde nimeni. La sediul social nu era nimeni, la sediul agenţiei nu era nimeni, la telefon nu răspundea nimeni.”

Erdinc Adali, patron agenţie de turism: “Eu sunt în Turcia, mă întorc miercuri dimineaţă. Am venit cu speranţa că poate rezolv înainte să se întâmple ce se întâmplă.”

Patronul agenţiei are o scuză halucinantă

Erdinc Adali, patron agenţie de turism: “Veniturile nu acopereau cheltuielile şi contextul de aşa natură nu am mai putut onora rezervările. Ştiţi că petrolul se mai scumpeşte şi este un flux… ăsta e un motiv.”

Erdinc Adali, patron agenţie de turism: “Eu nu pot să despăgubesc, tot ce am avut am băgat acolo.”

Sunt sute de oameni care şi-au luat vacanţe până la jumătatea toamnei şi acum au rămas cu banii daţi şi concediul ratat.

În acest moment, Soley Tour se află în incapacitate de plată

Singura soluţie ar fi intrarea în insolvenţă şi fondul de garantare din partea statului.

Tudoriţa Lungu, secretar de stat Ministerul Turismului: “Nu avem vreo îngrijorare că românii care şi-au plătit sejurul nu au de unde să-şi recupereze sumele. Se înscriu la masa credală păgubiţii şi apelează la această formă de garantare.”

Dacă la câteva ore de la postarea anunţului patronului, agenţia încă promova sejururi, acum pagina de Facebook a fost ştearsă cu totul. Soley Tour vindea vacanţe doar la hoteluri de lux de patru şi cinci stele.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Travel » Reacţia patronului agenţiei de turism care a abandonat 70 de români în Turcia: "Ştiţi că petrolul se mai scumpeşte şi este un flux…"