Antena Meniu Search
x

Video Revelionul petrecut la mare. Odată cu temperaturile de primăvară, hotelurile și restaurantele de pe litoral au descoperit beneficiile din extrasezon

Decembrie, ultimul val! Schimbările climatice transformă sfârşitul anului în perioadă de sezon pe litoral. Anul trecut, în decembrie au fost 18 grade Celsius. Acum, soarele şi temperaturile de primăvară i-au făcut pe mulţi români să rezerve camere de Revelion la mare pentru că se anunţă vreme caldă

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 29.12.2022, 20:49

Vezi și

"Am renunţat la mănuşi şi la căciula de iarnă pentru ochelarii de soare şi un cocktail colorat, iar ca mine au făcut mulţi constănţeni, dar şi turişti. Sunt 13 grade, dar aici, pe plajă, la orele prânzului, pentru că soarele e generos, valorile se resimt mult mai ridicate", arată Andreea Filip, reporter Observator.

Revelion 2023 la malul mării

Un motiv perfect pentru o schimbare de planuri. În prag de ianuarie, marea însorită devine mai atrăgătoare decât muntele fără zăpadă. În ultimele zile din an, litoralul nu este deloc pustiu. "E foarte frumos. M-aş băga puţin în apă, chiar mă gândeam. Cred că avem şi costumele de baie, că am vrut să mergem la piscină şi am văzut ieri pe cineva ... Au intrat în apa", spune un turist. "Am venit special pentru vremea asta aici, la mare. Superb. Câteva zile de concediu minunate pentru sfârşitul de an", mărturiseşte un altul.

Cei mici nu par pregătiţi, însă, pentru schimbarea climei. Întrebat dacă vrea zăpadă sau soare, un copil alege prima variantă.

Pe acelaşi subiect

Vreme neobişnuit de caldă pe litoral

Temperaturile sunt cu 10 grade Celsius mai mari decât ar fi normal, aşa că şezlongurile nu au lipsit de pe plajă. "Nu sunt temperaturi normale pentru această perioadă. La momentul acesta, în zona litoralului ar trebui să avem maxime la 5-6 grade cel mult, minimele la 0-1 grade, iar zille acestea vom avea maxime de 10 şi peste 10 grade, din ce în ce mai ridicate sâmbătă, chiar duminică ne aşteptăm la 14-15 grade", a explicat Alina Şerban, meteorolog.

Cu asemenea vreme mediteraneană, proprietarii de hoteluri şi restaurante de pe litoral se gândesc să transforme şi luna decembrie în sezon turistic. Întrebat dacă există viaţă la mare şi în extrasezon, Virgil Donose, manager restaurant, răspunde: "Există, există, şi ce viaţă! O privelişte extraordinară, turiştii sunt bineveniţi. De la cafea până la fructe de mare, avem de toate".

Pe tot litoralul, turiştii găsesc 30 de hoteluri deschise de Revelion, plus cherhanale la Năvodari, Agigea şi Neptun. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Travel » Revelionul petrecut la mare. Odată cu temperaturile de primăvară, hotelurile și restaurantele de pe litoral au descoperit beneficiile din extrasezon