Antena Meniu Search
x

Video După o pauză de 10 ani, ANPC a controlat cazările pentru Revelion de la munte. "Aveți și muște sau cum?"

Dai aproape 1.000 de euro şi dormi cu gândacii în pat. Sute de turişti care şi-au luat pachete de Revelion la un hotel de patru stele din Poaiana Braşov riscă să stea acasă în noaptea dintre ani. Hotelul, care aparţine fosului ministru al Energiei Constantin Niţă, aflat acum în spatele gratiilor pentru trafic de influenţă, a fost închis. Inspectorii de la Protecţia Consumatorului au găsit saltele rupte, băi murdare şi mâncare gătită în condiţii mizerabile.

de Redactia Observator

la 29.12.2022, 19:35

Vezi și

"Aici ce e, aveţi şi muşte sau cum?" Mizerie, insecte şi nereguli peste nereguli. Asta au găsit inspectorii ANPC într-una dintre camerele în care turiştii urmează să-şi petreacă noaptea de Revelion. "Am găsit lucrurile, probabil, încremenite în timp. Una dintre cele mai importante situaţii ce pun sub semnul întrebării cel puţin activitatea inclusiv a colegilor noştri, din regiunea Braşov, este faptul că în 2013, în urmă cu 10 ani, au avut ultimul control", spune Horia Constantinescu, preşedinte ANPC.

Controale ANPC, în prag de Revelion

Şi când credeau că mai rău nu se poate, au intrat în băi. Imaginile sunt greu de privit: "Şi acolo ce e a rămas de la vecinul. De la cel de dinainte". Bucătăria nu e doar insalubră, ci şi plină de aparate stricate. Deşi angajaţii se jură că se găteşte doar pentru personal, în realitate de aici pleacă toată mâncarea pentru turişti. "Cu toate că ne minţise la început spunând că nu au vândut produse, noi am găsit în informaţia fiscală faptul că se vânduseră produse", a precizat Horia Constantinescu, preşedinte ANPC.  

Hotelul care mâine ar fi primit sute de turişti a fost închis temporar. Cu toate acestea, rezervări se fac în continuare. Am sunat şi noi.

Pe acelaşi subiect
  • Client: Mai aveţi locuri disponibile?
  • Recepţioner: Da, mai sunt. Ar însemna pentru mâine să veniţi seara, după 5, cam aşa. 30, 31, 1, check out pe 2, ieşire pe 2. Deci aveţi 3 nopţi.

Faţă de viitorii clienţi, problemele sunt ascunse, iar cei care deja au cumpărat pachete de Revelion sunt asiguraţi că totul va fi bine. Vor avea o noapte de vis. 

  • Recepţioner: Nu este nicio problemă. Ne-au închis pentru utilajele din bucătărie care erau în renovare. Astăzi şi mâine se lucrează. Avem voie să cerem redeschiderea pentru că s-au înlocuit. 
  • Client: Vrem să ştim dacă mai venim mâine sau nu, că având în vedere că e problemă cu bucătăria, mă gândesc la masa de Revelion. 
  • Recepţioner: Deci a fost vorba că o friteuză era stricată şi noi oricum scrisesem pe ea "defectă", dar asta e procedura la ei. 

"Nu era o friteuză, erau mult mai multe. Părerea mea e că va fi vorba de 2-3 zile dacă reuşesc să găsească echipamente în această perioadă", susţine Horia Constantinescu, preşedinte ANPC. Contactaţi de reporterii Observator pentru un punct de vedere, reprezentanţii hotelului au închis telefonul.

În prag de Anul Nou, au fost închise mai multe restaurante din Poiana Braşov. Inspectorii de la Protecţia Consumatorului au descoperit în bucătării carne expirată, produse fără etichetă şi mucegai pe pereţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » După o pauză de 10 ani, ANPC a controlat cazările pentru Revelion de la munte. "Aveți și muște sau cum?"