Antena Meniu Search
x
LIVE

Video Salina din România care atrage mii de turiști în fiecare an. Are muzeu, teren de sport și chiar și o sală de bal

Salina de la Cacica atrage în fiecare an mii de turiști. Salina din Bucovina este vizitată în orice anotimp pentru relaxare şi agrement, însă mulţi vin pentru efectele terapeutice ale aerosolilor. Este una dintre cele mai vechi saline din ţară. 

De Angela Bertea la 20.01.2023, 08:23
Vezi și

Coborârea în salină se face pe trepte. După primele 150, se ajunge la capela catolică Sfânta Varvara, considerată ocrotitoarea minerilor.

Ioana Croitoriu, ghid salină: Toată mina a fost lucrată manual, cu dalta și ciocanul. De specialiștii mineri polonezi și ucraineni. Cacica în polonă înseamnă rață. A fost un teren mlăștinos, cu multe rațe sălbatice.

După alte câteva trepte, la 38 de metri adâncime, întâlnim capela ortodoxă. Aici pot fi admirate sculpturi în sare. Urmează apoi, la 41 de metri, alte galerii, care adăpostesc muzeul, sala de bal și lacul artificial cu apa sărată.

Ioana Croitoriu, ghid salină: Pe marginea lacului se formează și cristale de sare, unde este și bărcuța cu care minerii plimbau în timpul liber copiii și nepoţii.

Pe acelaşi subiect

Salina deține un spațiu de recreere și un teren de sport

La ultimul nivel ce poate fi vizitat, la 75 de metri adâncime, sunt zonele de relaxare. Un spațiu de recreere și un teren de sport.

Turist: Am fost la vacanță în munți, nu departe de această locație și am hotărât să mai explorăm un pic zona. Foarte frumoasă Romania, niște zone foarte frumoase.

Reporter: Câte trepte ați urcat?

Turist: Cam 200-300 dar le-am pierdut numărătoarea. Am făcut o cură de sănătate și aer curat.

Turist: Venim în special pentru copii, mai ales în perioada când sunt virozele. Am simțit o îmbunatățire.

Ioana Croitoriu, ghid salină: Vin și din auzite, și cu recomandare medicală. În general așa li se recomandă, o cură de 10-14 zile, 2-3 ore de stat în subteran, fac mișcare, au terenul de sport la dispoziție.

Salina poate fi vizitată zilnic, între orele 9 și 17. Prețul unui bilet pentru adulți este de 20 de lei, iar pentru copii și elevi 13 lei. Cei care pot veni mai des au la îndemână şi varianta unui abonament. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Travel » Salina din România care atrage mii de turiști în fiecare an. Are muzeu, teren de sport și chiar și o sală de bal