Antena Meniu Search
x

Stațiunea care și-a deschis pârtiile pentru iubitorii sporturilor de iarnă. Prima zi la schi nu a fost lipsită de provocări

De astăzi s-au deschis şi pârtiile celui mai mare domeniu schiabil din România. Vorbim despre cele de la Sinaia, acoperite acum de zeci de centimetri de zăpadă artificială. O veste bună dacă ţinem cont că până acum nici temperaturile de la Sinaia nu au ţinut cu iubitorii de schi. Vremea şi-a luat însă revanşa astăzi şi, chiar dacă prima zi nu a fost lipsită de provocări, turiştii au fost mulţumiţi.  

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 10.01.2024, 22:08

Vezi și

Poate nu întâmplător, într-o astfel de zi - însorită - una din pârtiile deschise pe domeniul Sinaia este Valea Soarelui 2. Schiorii și snowboarderii care ajung aici se mai pot bucura de pârtiile Variantă, Lăptici 1 și Lăptici 2.

Claudiu Loghin, reporter: Frigul a făcut posibil ceea ce ninsorile nu au făcut până acum, în acest sezon al sporturilor de iarnă. Patru pârtii sunt deschise, începând de astăzi, pe o lungime de aproximativ șapte kilometri. Stratul de zăpadă consistent este doar pe pârtie, atenție și are o grosime între 20 și 40 de centimetri.

Deşi pârtia era impecabilă şi vremea perfectă, linia de telegondolă a putut fi pusă în funcțiune astăzi abia după ora 10.30. De vină au fost problemele tehnice.

Turist: Pentru început, pentru o deschidere de sezon, sunt condiții bune. Sperăm să fie și foarte bune, mai încolo, când va și ninge.

Pe acelaşi subiect

Prima zi pe pârtie, nelipsită de provocări

Cu toate acestea, autorităţile locale spun că lucrurile puteau merge şi mai bine la Sinaia. Pentru că aici a nins târziu și puțin, doar mică parte din zăpada de pe pârtii este naturală. Iar până în aceste zile nici temperaturile nu au ţinut cu iubitorii sporturilor de iarnă.

Maria Floricică, director Transport Urban Sinaia: A fost un început de sezon destul de greu, cu amplitudini termice foarte mari, cu temperaturi pe plus, urmate de vânt puternic, temperaturi pe minus, iarăși temperaturi pe plus. Acum o săptămână ploua inclusiv aici, la Cota 2000.

Sinaia are un domeniu schiabil cu 31 de kilometri de pârtii. Cei mai mulți turiști ajung la acestea cu telegondola. Instalaţia este însă utilă doar în anumite condiţii. Atunci când vântul suflă puternic, transportul de la 1400 de metri la 2000 de metri se suspendă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Travel » Stațiunea care și-a deschis pârtiile pentru iubitorii sporturilor de iarnă. Prima zi la schi nu a fost lipsită de provocări