Antena Meniu Search
x

Video Târgul de Crăciun de la Budepesta, cel mai frumos din Europa în acest an. Maghiarii se laudă deja cu patru astfel de titluri în palmares

Sărbătorile înseamnă îmbraţişări, râsete sub brad, cadouri dar şi magia târgurilor de Crăciun. Observator vă invită într-o călătorie de poveste prin Europa, la cele mai frumoase evenimente. Avem şi noi în top, pe locul al doilea, târgul de la Craiova. Dar acum mergem la Budapesta, târgul aflat în pe primul loc.

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 08.12.2023, 22:10

Vezi și

Alex Prunean, reporter Observator: "E puțin cam aglomerat dar e un târg de Crăciun care trebuie vizita cel puțin odată în viață. Este pentru a patra oară când târgul de Crăciun de la Budapesta este votat ca fiind cel mai frumos târg din Europa și se lăudau astăzi maghiarii că au reușit să îi întreacă pe vecinii lor din Zagreb care au acest premiu în palmares de doar trei ori. M-am plimbat astăzi prin târg și pot să vă spun că își merită cu adevărat acest premiu. Sunt peste 100 de căsuțe cu fel de fel de bunătăți, produse tradiționale sau cadouri lucrate manual și, ce mi-a atras atenția în mod deosebit, este faptul că se vorbește românește la fel de mult ca la târgul din Cluj, pentru că vin mulți români aici.

Vin turiști din toată lumea și poate că asta îl face un târg de Crăciun mai scump. O cană de vin fiert costă aproximativ 45 de lei, iar o porție de sarmale 70 de lei, dar organizatorii s-au gândit să facă un târg în care toată lumea își poate permite câte ceva. Tocmai de aceea, în zonele cu mâncare, există meniuri speciale cu 1.500 de forinți, aproximativ 20 de lei, în care cei cu mai puțini bani pot gusta mâncarea tradițională sau un pahar de vin sau ceai."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Travel » Târgul de Crăciun de la Budepesta, cel mai frumos din Europa în acest an. Maghiarii se laudă deja cu patru astfel de titluri în palmares