Antena Meniu Search
x

Top 5 obiective turistice din Sibiu

Sibiu este unul dintre cele mai bine păstrate orașe medievale ale Europei, o adevărată bijuterie arhitecturală, cu o istorie extrem de bogată. Încă din vechi timpuri și până în zilele noastre, Sibiul a reprezentat un important centru economic și cultural.

de Redactia Observator

la 23.12.2021, 10:32

Numeroase obiective turistice din Sibiu sunt extrem de cunoscute pe plan național și internațional, mai ales după ce orașul a devenit, în 2007, prima capitală culturală europeană din România. Milioane de turiști au străbătut străduțele fermecătoare ale orașului medieval în ultimii ani și au fost cuceriți de arhitectură și de atmosfera prietenoasă a locului.

Iată câteva dintre cele mai importante obiective turistice din Sibiu:

1. Piața Mare

Este centrul istoric al Sibiului. Piața a fost menționată în documente pentru prima dată în 1411, sub numele de Piața de Cereale. Începând din secolul XVI Piaţa Mare a devenit centrul vechii cetăţi. Aici se desfăşurau cele mai importante evenimente legate de viaţa cotidiană a oraşului, cum ar fi adunările publice şi execuţiile. În zilele noastre, aceasta este cea mai mare piața publică a vechiul oraș și pentru a păstra vechile obiceiuri, aici se organizează în fiecare an Târgul de Crăciun al Sibiului.

2. Turnul Sfatului

În centrul istoric al orașului Sibiu se află Turnul Sfatului, poate cel mai fotografiat obiectiv turistic din Transilvania. Și-a primit numele după funcția de apărare pe care a avut-o la începuturile sale, apoi, treptat a devenit punct de observație, depozit de grâne, muzeu de științe naturale, spațiu de expoziție. Intrarea în Turnul Sfatului se face printr-o ușă de mici dimensiuni, pe o scară spiralată care duce la etajele superioare. Până la ultimul etaj sunt de urcat 141 de trepte, iar de aici se poate observa de la înălțime tot orașul vechi. Ca în aproape orice turn, aici se află și un ceas, al cărui mecanism se poate observa de la penultimul etaj.

Top 5 obiective turistice din Sibiu

Shutterstock

3. Podul Minciunilor

Podul Minciunilor se numără printre cele mai cunoscute obiective ale Sibiului. Este un pod metalic construit în anul 1859 și care avea ca scop să facă legătura între Orașul de Sus și Orașul de Jos. Din cauză că nu are piloni de sprijin, podului i s-a mai spus şi “podul culcat”. În dialectul săsesc „culcat” este omonimul cuvântului „minciună”. Numele podului este legat și de o legendă locală care spune povestea celor prinși cu minciuna pe pod. Se spune că podul ar avea urechi să audă fiecare născocire, iar la auzul minciunilor construcția se cutremură până ce aduce mincinosul cu picioarele pe pământ.

4. Piața Huet

Piața Huet este un loc deosebit din centrul vechi al orașului Sibiu. Aici se află Catedrala Evanghelică, construită în stil gotic, Casa Calfelor, clădiri vesel colorate vechi de sute de ani şi Turnul Scărilor.

5. Muzeul Brukenthal

Muzeul Brukenthal este primul muzeu deschis în Europa Centrala și de Est și reunește sub acoperișul său numeroase galerii de artă, Casa Albastră, Muzeul de Istorie, cel al Farmaciei sau Muzeul de vânătoare. Dincolo de colecţia bogată, palatul, monument în stil baroc, impresionează prin arhitectura sa bine păstrată, elementele de detaliu atât de interior cât şi de exterior şi mobilier, majoritatea pieselor vechi de peste două secole.

Top 5 obiective turistice din Sibiu

Shutterstock

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Travel » Top 5 obiective turistice din Sibiu