Antena Meniu Search
x

Video Topul city-break-urilor preferate de români în acest an. Tarifele pornesc de la 300 de euro de persoană în destinaţii exotice

Vacanţele mici şi dese... sunt preferatele românilor în acest an. Românii vor în city-breakuri, dar ar merge parcă şi în sejururi în destinaţii însorite, aşa că pun bani deoparte şi caută ponturi de vacanţe ieftine. Iată unde mergem în 2024... de toţi bani! 

Ingrid Tîrziu
de Ingrid Tîrziu

la 06.02.2024, 14:04

Vezi și

E anul călătoriilor, aşa că am început deja să strângem bani pentru cât mai multe excursii.

Ingrid Tîrziu, reporter Observator: Peste 40% dintre români au de gând să cheltuie între 1000 şi 2500 de euro pentru vacanţele din acest an. Cei mai mulţi îşi doresc un sejur de 7 nopţi, dar şi cât mai multe city-breakuri.

Cele mai căutate destinaţii 

Nu ne mai dăm în vânt după destinaţii scumpe, ci mai degrabă după experienţe diverse. Şi dese. Cele mai căutate destinaţii din Europa rămân Barcelona, Madrid, Roma sau Atena, unde preţurile pornesc de la 300 de euro de persoană pentru un city-break.

Pe acelaşi subiect

Adina Şeran, director comunicare agenţie de turism: Interesul turiştilor de a-şi planifica vacanţa cu mai mult timp înainte a crescut foarte mult faţă de anul precedent. Deoarece doresc pentru o vacanţă să aloce o sumă mai mică şi să păstreze pentru un city-break sau să facă un mix din mai multe vacanţe.

Agenţiile şi-au adaptat ofertele şi destinaţiile la noul trend

Horia Beleneş, director general agenţie de turism: Vorbim despre nişte destinaţii în Italia şi în Grecia, în special. Pentru un sejur în insula Ischia, un preţ mediu al unui pachet pentru două persoane este în jur de 1500 de euro pentru un hotel de patru stele cu demipensiune. În insula Lesbos, tarifele pornesc de la 300 de euro de persoană. 

Orice pont de vacanţă e binevenit. Andra şi Andrei sunt influenceri de călătorie şi îi învaţă şi pe alţii cum să facă economii.

Andra şi Andrei, Aer de Vacanţă: În fiecare călătorie să aibă un buget pe zile alocat şi să se ţină strict de el. Sau dacă depăşim, să încercăm să compensăm a doua zi. Alt sfat pentru a reuşi să călătorim un pic mai pe buget ar fi să mâncăm la restaurante locale, poate mai departe de atracţiile turistice.

Beneficiile pachetelor de early booking

Şi pachetele cu early booking în ţară sunt foarte căutate în această perioadă. De exemplu, un sejur de cinci stele, all inclusive, la malul mării, costă acum 2000 de lei în staţiunea Eforie. 

Adrian Voican, proprietar agenţie de turism: Am văzut deja în luna ianuarie o creştere a rezervărilor cu 30-35% pe programul înscrieri timpurii. Românii merg în primul rând la mare, merg şi la munte, merg şi în staţiunile balneare.

Datele arată că anul trecut românii au călătorit peste 623 de milioane de kilometri întreaga lume. Echivalentul a 15 000 de călătorii în jurul planetei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Travel » Topul city-break-urilor preferate de români în acest an. Tarifele pornesc de la 300 de euro de persoană în destinaţii exotice