Antena Meniu Search
x

Video Turiştii străini sărbătoresc la munte Crăciunul pe rit vechi. "Mi se pare puțin aglomerat, dar e vesel"

În stațiunile de la munte, s-a făcut schimbul de turiști. Au plecat cei care și-au petrecut Revelionul la munte şi au sosit cei care diseară îl așteaptă pe Moș Crăciun. Și, chiar dacă în Poiana Brașov e foarte puțină zăpadă, ortodocșii de rit vechi, care mâine vor sărbători prima zi de Crăciun, se bucură de timpul liber petrecut în inima naturii. 

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 06.01.2023, 07:50

Vezi și

Foarte puțini dintre turiștii sosiți în Poiana Brașov pentru sărbătorile pe rit vechi stau în hoteluri, pe timpul zilei. 

Claudiu Loghin, reporter: Pârtia Stadion, cu o lungime de aproape 250 de metri, este singura pârtie înzăpezită, din Poiana Brașov și din masivul Postăvarul. Din acest motiv, mulți dintre turiștii care petrec aici sărbătorile pe rit vechi se bucură, în acest loc, de sporturile de iarnă. 

Turist: Unii dintre noi au venit aici din cauza războiului din Ucraina și noi am venit în Poiana Brașov la schi. 

Turistă: De Crăciun mergem la restaurant, eu, familia mea și prietenii noștri. 

Pe acelaşi subiect

Turist: Mi se pare puțin aglomerat, dar e vesel.

Turiștii ruşi lipsesc, în acest an, din hotelurile stațiunii

Turiștii ruşi lipsesc, în acest an, din hotelurile stațiunii. Iar cei din Ucraina sunt mult mai puțini decât în anii trecuți. 

Gabriel Roșca, director hotel: Din păcate, nu mai avem din Ucraina, pentru că din Ucraina aveam foarte mulți români, români ucraineni. Anul ăsta, doar din Republica Moldova, cu predilecție din Chișinău. 

Cele mai multe pachete de servicii turistice sunt pentru șapte zile și au început din 3 ianuarie. 

Bianca Socol, reprezentantă hotel: Tarifele au fost de la 150 de euro, pe noapte, camera dublă. Oaspeții beneficiază de cazare, mic dejun și o cină, în Ajunul Crăciunului pe rit vechi. 

În centrul țării, mai sunt pârtii deschise la Azuga, pe Valea Prahovei și la Moieciu de Sus, în județul Brașov. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Travel » Turiştii străini sărbătoresc la munte Crăciunul pe rit vechi. "Mi se pare puțin aglomerat, dar e vesel"