Antena Meniu Search
x

Video Vacanţe mai scumpe în Turcia, mai ieftine în Dubai şi în Egipt. Cât costă noua taxă turistică pentru călătorii din afara UE

Turcia, destinaţia ieftină de vacanţă a românilor, a introdus la începutul anului o taxă turistică ce va majora preţul concediilor. La fel se întâmplă şi în Spania, Italia şi Thailanda. Vestea bună este că unele ţări exotice mai puţin explorate fac reduceri, ca să atragă cat mai mulţi turişti. 

Alexandra Marin
de Alexandra Marin

la 05.01.2023, 19:53

Vezi și

Turcia este pe locul trei în topul destinaţiilor de vacanţă pentru români. Anul acesta, concediile vor fi mai scumpe. Contribuie la asta inflaţia de 64% şi o taxă turistică nouă de 2% din totalul cazării.

Corina Enache, director vânzări: Este vorba despre o taxă de cazare, care se introduce suplimentar. Am discutat cu partenerii noştri şi aşteptăm informaţii de la el mai concrete referitor la cum se va aplica acestă taxă. Guvernul a lăsat la dispziţia fiecărui hotel în parte modul în care vor aplica acestă taxă.

Taxa poate fi inclusă în tariful de cazare sau poate fi percepută la plecare.

Ciprian Enea, consultant în turism: Mă îngrijorează ideea că în Turcia vom avea în acest an preţuri mult mai mari la serviciile de cazare şi nu numai pentru că Turcia are cerere. Este vestea proastă pentru românii care îşi doreau o vacanţă mai ieftină.

Pe acelaşi subiect

Dubai renunţă la taxa pe vânzările de alcool

Dubai, în schimb, renunţă la taxa de 30 de euro pe vanzarile de alcool, pentru a atrage mai mulţi turişti. În capitala luxului din Emiratele Arabe, o halbă cu bere costa adesea echivalentul a 15 euro, iar un pahar cu vin, 20. Şi alte ţări exotice vor deschide mai larg, anul acesta, uşile turiştilor străini.

Florin Nino, ghid turistic: Pentru Egipt, viza se poate procura direct din aeroport dacă aterizezi în Cairo sau în Hurgada sau dacă mergi în Sharm El Sheikh este gratuită, nu plăteşti viză. În Iordania, dacă aterizezi în Aqaba viza este gratuită. Şi Arabia Saudită, mai nou a început turismul de masă. Şi au redus şi costurile. Viza este mult mai ieftină, la fel şi asigurarea medicală.

Ştirile despre reduceri se opresc aici. Alexandra Marin, reporter Observator: De la finalul anului, turiştii care merg în Valencia vor trebui să plătească în plus între 50 de cenți și 2 euro pe noapte, în funcție de cazarea aleasă. Veneția vrea să taxeze turiștii care o vizitează din vară, iar taxa propusă variază între 3 și 10 euro, în funcție de sezon. În schimb, cine merge în Thailanda va plăti, de anul acesta, opt euro de persoană. Autorităţile vor folosi fondurile pentru dezvoltare turistică.

Uniunea Europeană a introdus şi ea o viză turistică anul acesta. Până în noiembrie, călătorii din afara UE, inclusiv americani, australieni, britanici, vor trebui să completeze o cerere și să plătească 7 EUR ca să intre în ţările din spaţiul comunitar. Excepţie fac vizitatorii sub 18 ani sau cei peste 70.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Travel » Vacanţe mai scumpe în Turcia, mai ieftine în Dubai şi în Egipt. Cât costă noua taxă turistică pentru călătorii din afara UE