Antena Meniu Search
x

Un habitat unic în Europa se află la Băile Felix. Despre minunile naturii care pot fi admirate doar aici s-a dus vestea în toată ţara

Cine nu a fost până acum în staţiunea Băile Felix, ar fi cazul să ajungă cât mai repede. Şi spun asta pentru că nuferii şi lotuşii au înflorit mai devreme cu 2 săptămâni decât de obicei, iar imaginea este cu adevărat spectaculoasă. Iar peisajul este completat de broscuţele ţestoase şi peştii coloraţi, care trăiesc într-un habitat unic în Europa. 

de Redactia Observator

la 29.06.2024 , 09:59

La câţiva kilometri de Oradea, în centrul staţiunii Băile Felix, se află Lacul cu nuferi şi lotuşi înalţi de peste un metru şi jumătate. De altfel, în această perioadă, este cel mai vizitat loc. "Foarte frumos, foarte frumoşi. N-am prins timpul în care să fie atât de frumos înfloriţi. Anul ăsta par înfloriţi mai din timp".

Iar specialiştii vin şi cu explicaţii: nuferii au crescut atât de mari pentru că au fost ajutaţi de perioadele însorite, care au alternat cu cele ploioase. În lac trăiesc câteva ţestoase şi mai mulţi peştişori coloraţi. Iar despre frumuseţea locului s-a dus vestea în toată ţara.

Minunile naturii de la Băile Felix

Vezi și

"Lacul cu nuferi din Băile Felix, din staţiunea Băile Felix sau Băile Fericite, cum se numeau în anul 1200 datorită izvoarelor geotermale, atrage anual peste 100.000 de turişti sosiţi în staţiune, unde, într-un microclimat, unic în Europa, datorită izvoarelor termale, cresc specii rare de nuferi şi lotus, precum nufărul alb, nufărul termal şi lotusul sacru", explică Irina Iova, reprezentat adminstare lac.

Frunzele de nuferi sunt verzi pe tot parcursul anului şi au flori până în luna Octombrie, însă lotușii oferă o privelişte unică doar până la finalul lui august.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
Mergeţi în vacanţă pe litoralul românesc sau în străinătate?
Observator » Travel » Un habitat unic în Europa se află la Băile Felix. Despre minunile naturii care pot fi admirate doar aici s-a dus vestea în toată ţara