Antena Meniu Search
x

Video Un om de zăpadă și peisaje de vis, asta au găsit turiștii la Bâlea Lac. Temperaturile scăzute, până la limita înghețului, nu i-au descurajat

Câţiva turişti au profitat de ultimele zile în care mai pot merge cu maşina pe Transfăgărăşan. Chiar dacă vremea s-a răcit şi a fost ceaţă, aceştia s-au bucurat de peisajele superbe şi de aerul curat de munte. Şi, pentru că în ultimele zile, la Bâlea Lac a nins, turiştii au avut parte şi de prima zăpadă. 

de Redactia Observator

la 17.10.2021, 14:00

Vezi și

Bărbat: A fost un strat subţire, dar l-am adunat şi am făcut să fie un om de zăpadă. A venit iarna şi o să mai vină. 

Un om de zăpadă, cafea, vin şi porumb fiert, asta i-a aşteptat pe turiştii care, în acest weekend, au vrut să profite de ultimele zile în care mai este deschisă circulaţia pe Transfăgărăşan anul acesta. 

Turiști: E fantastic, ţinând cont că e cel mai frumos drum din Europa. 

Reporter: Se închide drumul peste două săptămâni. Aţi vrut să profitaţi cât mai este deschis? 

Turiști: Da, păi de aia am zis că nu se ştie. Dacă se schimbă vremea, îl închid clar. 

Turiști: Ştiam că se închide şi am zis să mai prindem un pic, mai ales că acum toamna şi peisajul este frumos. Ne gândeam să facem un mic traseu, dar nu pare să fie vremea pentru mers pe munte că nu este vizibiliate. 

La Bâlea Lac, temperaturile au scăzut, în ultimele zile, până la limita îngheţului. Aşa că turiştii care au ajuns aici au avut parte de un peisaj hibernal. 

Turiste: E prima zăpadă, am venit să o vedem. 

Reporter: V-a fost dor de zăpadă, doamnă? 

Turistă: Cum să nu. E bine că nu plouă, nu e foarte frig, e super. Aşa, o gură de aer curat, ne mai relaxăm în weekend. De n-ar fi fost ceaţa, să vedem un pic mai clar. 

Meteorologii spun că vremea rămane rece la munte în următoarele zile, iar la altitudini mari mai sunt aşteptate ninsori. Transfăgărăşanul va fi deschis circulaţiei până pe 30 octombrie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Travel » Un om de zăpadă și peisaje de vis, asta au găsit turiștii la Bâlea Lac. Temperaturile scăzute, până la limita înghețului, nu i-au descurajat