Antena Meniu Search
x

Video Vacanţă la munte: două anotimpuri, la câteva sute de metri distanţă. Avertismentul salvamontiştilor pentru turişti

Vacanţe relaxate cu peisaje frumoase, cam asta am spune că ne dorim de obicei. Dar ... şi puţină adrenalină, câteodată. Iarna, asta se traduce prin drumeţii la munte. Doar că unii turişti merg mai departe de atât şi aleg zone înzăpezite, greu accesibile şi automat periculoase. Iar aici intervin salvamontiştii care tocmai au lansat un avertisment legat de asta.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 21.11.2021, 14:06

Vezi și

Avertismentul salvamontiştilor este cât se poate de simplu. Vorbim despre două anotimpuri, la o diferenţă de altitudine poate mai mică de 1.300 de metri. Dacă jos, în zonele de la 500-600 de metri este un anotimp apropiat de toamna târzie, sus, la peste 1.800-2.000 de metri, este o iarnă adevărată, cu zăpadă îngheţată pe jos, vânt puternic şi temperaturi negative. De acest lucru trebuie să ţinem cont atunci când planificăm o excursie, fie ea şi de weekend.

Iarna, la munte. Sfaturile salvamontiştilor

În ceea ce priveşte comportamentul în timpul deplasării, trebuie să ţinem cont de faptul că ziua se încheie mai devreme; la ora 17 este deja întuneric şi toată planificarea trebuie să pornească de la acest lucru. Cât despre echipament, bocancii de iarnă cu talpă aderentă, îmbrăcămintea de protecţie termică, de vânt şi un mijloc de comunicaţii cu bateria încărcată sunt extrem de utile în astfel de situaţii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Travel » Vacanţă la munte: două anotimpuri, la câteva sute de metri distanţă. Avertismentul salvamontiştilor pentru turişti