Antena Meniu Search
x

Video Vacanţe mai scumpe în 2022: cât de mult cresc preţurile. Paradoxal, cererea a explodat

Nici măcar vacanţele n-au scăpat de scumpiri. Agenţiile de turism spun că în acest an costurile vor creşte cu aproximativ 20 de procente. Chiar şi aşa, doritori sunt deja mult mai mulţi decât anul trecut. 

Alexandra Marin
de Alexandra Marin

la 11.02.2022, 21:49

Vezi și

Reprezentanţii industriei de turism motivează preţurile prin faptul că şi ei sunt afectaţi de scumpirile la energie, alimente, materiale de construcţie şi forţă de muncă. "În special hotelierii, după cum au declarat şi cum am observat şi noi la o comparaţie cu preţurile de anul trecut. Preţurile standard au crescut motivat, spun ei, din cauza costurilor cu energia, cu undeva în jur de 20%", arată Lucian Bădîrcea, director general agenţie turism. 

Turism extern. Vacanţe mai scumpe în 2022

Marii tour operatori au început deja să îşi anunţe agenţiile partenere pentru a şti la ce discount-uri şi reduceri să se încumete. "Nu e vorba doar de preţul energiei, e vorba în general despre toate scumpirile la care asistăm. Şi pe plan internaţional preţurile vacanţelor vor creşte anul acesta. Toate aceste creşteri trebuie corelate şi cu o cerere din ce în ce mai mare venită din partea turiştilor de a călători", spune Raluca Hatmanu, consultant în turism.  

Anul în care turismul şi-ar putea reveni

După doi ani în care mulţi şi-au amânat călătoriile, agenţiile spun că acum abia fac faţă numărului mare de rezervări. Multe hoteluri au anunţat că au un grad de ocupare de peste 50% încă din luna ianuarie. Potrivit previziunilor, per total, câştigurile înregistrate de acestă industrie vor fi în 2022 comparabile cu cele din 2019, considerat a fi cel mai bun an din turism.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Travel » Vacanţe mai scumpe în 2022: cât de mult cresc preţurile. Paradoxal, cererea a explodat