Antena Meniu Search
x

Video 2022, anul călătoriilor grandioase. Creşte cererea de vacanţe spre destinaţii "de distracţie"

Dacă 2021 a fost, din cauza pandemiei, un an în care mulţi dintre noi ne-am relaxat mai pe lângă casă, 2022 pare a fi anul călătoriilor grandioase.

de Redactia Observator

la 05.02.2022, 09:17

Vezi și

Cei de la Expedia au făcut un sondaj în 12 țări. În total 12.000 de respondenți. 65% dintre aceștia, deci 2 din 3 persoane, spun că plănuiesc să "go big" anul acesta în materie de turism. În traducere, nu prea se mai uită la bani când vine vorba despre excursii extravagante. Pentru că, cine știe, dacă vine o altă pandemie, dacă ne închid din nou în case...

Ca o paranteză, în Marea Britanie au crescut foarte mult rezervările în grup spre destinații asociate distracției, precum Ibiza, Cancun sau Las Vegas.

Un alt trend, multe rezervări se fac din scurt. Pentru că situația globală generată de pandemie este puțin predictibilă, oamenii aleg să facă rezervări din scurt. Cei de la Kayak au remarcat faptul că a crescut cu 50% numărul de căutări de bilete de avion în următoarele 7 zile. Cu alte cuvinte, omul vrea să plece undeva, caută, rezervă și a plecat, nu mai așteaptă mai mult de o săptămâna.

Nu ai mulți bani să pleci în vacanță? Există platforme, Love Home Swap, spre exemplu, pe care poți face schimb de locuință cu altcineva. Îți listezi apartamentul sau casa, vezi unde ai vrea să petreci una două sau mai multe săptămâni, îi scrii gazdei respective, iar dacă această vrea să vină în acel timp să stea în casă ta, s-a rezolvat. Se plătesc niște taxe mici, dar oricum e mult mult mai ieftin decât dacă ai alege să stai la hotel.

Un alt trend, multe vacanțe de o săptămână sau mai mult, rezervate din timp. Adică, mergi 2 săptămâni în Croația, vii acasă, mai stai 3 zile, apoi pleci în Spania, sau în Portugalia, ori în Columbia. Și tot așa! Este un mod de viață care se pretează celor care pot lucre de la distanță, de regulă fără copii sau prea multe obligații.

O companie de rezervări spune că a crescut de aproape 4 ori cererea pe destinații precum Grecia, Italia, Egipt sau Costa Rica. Bineînțeles că se menține trendul lucratului de la distanță, de la sute sau chiar mii de kilometri distanță de casă. Dar nu prea merge dacă ești chirurg, șofer sau brutar. Și se păstrează apetitul oamenilor pentru vacanțe in natură. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Travel » 2022, anul călătoriilor grandioase. Creşte cererea de vacanţe spre destinaţii "de distracţie"