Antena Meniu Search
x

Video Vacanțele de Paște în țară, mai scumpe și cu 20%. Pentru patru nopți de cazare, turiștii plătesc între 4.000 și 5.000 de lei

Vacanţele de Paşte sunt mai scumpe anul acesta, dar proprietarii de pensiuni cred că nu vor rămâne cu locuri libere. Mulţi au compensat tarifele mai mari cu surprize pentru turişti şi cu mâncare mai puţină, dar de calitate mai bună.

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 15.03.2023, 20:20

Vezi și

La Ponoarele, Mehedinţi, într-o localitate înconjurată de păduri şi monumente ale naturii, pachetele turistice de Paşte ajung să fie şi cu 20% mai scumpe decât anul trecut. Scumpirile nu i-au speriat, însă, pe turişti.

Vacanțele de Paște, mai scumpe 

Diana Speretoiu, reporter Observator: Situată la poalele munţilor, într-o zonă pitorească, această pensiune este deja ocupată pentru vacanţa de Paşte. Toate cele 14 camere au fost rezervate încă din luna ianuarie.

Oferta de Paşte înseamnă patru nopţi de cazare, pensiune completă şi muzică live - 4.500 de lei camera dublă. Pare scump, dar gazdele promit mult.

Pe acelaşi subiect

Andreea Raicu, reprezentant pensiune: Avem pachete cu pensiune completă: cazare, masă, activităţi, seri festive, ateliere de creaţie pentru copii. În noaptea de Înviere, turiştii merg la biserica din sat pentru a lua Paşti şi apoi vin la conac şi ciocnesc ouă înroşite natural în frunze de ceapă.

Bucătarii plusează şi ei.

Daniela Enescu, bucătar: Drob de miel, sarmale cu turta noastră tradiţională în ţest, miel sau ied la cuptor, cozonacul tradiţional, ouăle roşii, ouă umplute.

Pensiunile din Gorj schimbă şi ele tarifele anul acesta. De Paşte, pentru o cameră dublă, turiştii plătesc, în medie patru mii de lei pentru patru nopţi de cazare.

Nu scapi de scumpiri nici în Maramureş, care este în topul preferinţelor pentru vacanţe de Paşte şi Crăciun. Pachetele turistice costă cu 20% mai mult. Cazarea într-o casă tradiţională din lemn costă aproape două mii de lei de persoană. În preţ intră multe atracţii.

Andreea Ceterchi, administrator pensiune: O vizită la meşteri populari, o zi de tur ghidat în Maramureş, demipensiune, seară cu muzică tradiţională live, o zi cu balmoş la ceaun.

Gazdele din Bucovina îşi aşteaptă turiştii cu o majorare de tarif de 10 procente. În medie, pachetul de Paşte de patru nopţi costă în jur de 4.800 de lei. Pensiunile includ în ofertă demonstraţii de încondeiat ouă, spectacole de dansuri populare şi vântoare de ouă, pentru micii oaspeţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Travel » Vacanțele de Paște în țară, mai scumpe și cu 20%. Pentru patru nopți de cazare, turiștii plătesc între 4.000 și 5.000 de lei