Antena Meniu Search
x

Alertă meteo de vreme severă în România. 21 de județe, sub cod galben de vânt puternic în următoarele ore

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis miercuri o atenţionare cod galben de vreme rea în 21 de județe, până la ora 20.00. Specialiștii anunță rafale puternice, iar în zonele de munte, vântul va spulbera zăpada.

de Redactia Observator

la 01.12.2021, 10:40

Astfel, miercuri, până la ora 20.00, vântul va continua să prezinte intensificări în cea mai mare parte a zonei de munte, cu viteze în general de 60...80 km/h spulberând zăpada. În Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură, la altitudini de peste 1.700 de metri, rafalele vor depăși temporar 90...110 km/h.

Codul galben de va manifesta în județele Maramureș, Bistrița-Năsăud, Suceava, Mureș, Neamț, Harghita, Bacău, Covasna, Vrancea, Buzău, Brașov, Prahova, Argeș, Sibiu, Vâlcea, Gorj, Caraș-Severin, Hunedoara, Alba, Cluj și Bihor.

Harta județelor afectate de codul galben

meteoromania.ro

Pe arii restrânse va mai ninge slab.

Pe acelaşi subiect

Potrivit atenționării ANM, intensificări temporare ale vântului se vor semnala local și în centrul, estul și sudul teritoriului, cu viteze de 50...65 km/h.

Vremea 1 decembrie 2021. Se încălzește de Ziua Națională, temperaturi maxime de 14 grade Celsius

Vremea se va încălzi. Cerul va fi variabil, mai mult noros în vestul, centrul și nordul țării, unde local vor fi precipitații slabe, predominant sub formă de ploaie și lapoviță. La munte, precipitațiile vor fi mai ales sub formă de ninsoare la începutul intervalului, apoi mixte și vor fi condiții de polei. Local și temporar vântul va avea intensificări, cu rafale în general de 45...55 km/h, iar în zona montană, la altitudini mari vitezele vor depăși 80...100 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 3 și 14 grade, iar cele minime în general între -4 și 4 grade. Izolat se va forma ceață.

Progonoza meteo București

Vremea se va încălzi. Temperatura maximă va fi de 9...10 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 1 grad. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general moderat, trecător cu intensificări de 35...45 km/h.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Vremea » Alertă meteo de vreme severă în România. 21 de județe, sub cod galben de vânt puternic în următoarele ore